Reprezentantii PSD au criticat virulent Partidul Democrat, ieri, intr-o conferinta de presa, pentru reorientarea doctrinara si au afirmat ca PSD ii asteapta in randurile sale pe toti membrii PD atasati valorilor social-democrate. Deputatul Dan Mihalache a catalogat Conventia Nationala de sambata a PD drept un "simulacru", care s-ar fi putut desfasura la fel de bine la teatrul de comedie sau la teatrul de papusi. "PD a demonstrat ca este un partid oportunist, fara ideologie, format din caporali si soldatei ai lui Traian Basescu", a spus el, apreciind ca "abandonarea abrupta" a social-democratiei fara o dezbatere reala asupra fundamentului doctrinar pe care se asaza partidul trimite aceasta formatiune in zona derizoriului, la nivelul comportamentului unor partide politice din lumea a treia.

El a sustinut ca nu exista nici un precedent de formatiune politica europeana care sa-si schimbe doctrina de la centru-stanga la centru-dreapta in decurs de numai doua luni. Analiza realizata de PSD arata ca motiunea Boc pare mai degraba "un ghiveci nedefinit de idei politicianiste", care nu spune ce intelege noul PD prin doctrina populara, documentul neatingand, practic, nici una din temele consacrate ale curentului popular european, a mai spus Mihalache. In plus, "caracterul oportunist" al noii orientari a PD rezulta si din faptul ca democratii au decis sa-si pastreze sigla electorala (trandafirul), care este consacrata ca fiind una social-democrata, a adaugat el.

Potrivit lui Mihalache, PSD ramane singura formatiune "autentic social-democrata din Romania". PSD ii asteapta in randurile sale pe toti acei membri ai PD care au inteles sa faca o politica bazata pe ideologia stangii, si nu o politica bazata pe interese de grup si manevrata de la Cotroceni", a afirmat el.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.