Dupa scandalul de marti din sedinta BP al Camerei Deputatilor, Adrian Nastase a avut timp sa mediteze si sa anlizeze "intamplarea". Concluzia trasa de deputatul PSD: insistentele asupra procedurii de vot pentru urmarirea penala in cazul Zambaccian 1 au la baza "nevoia unui tap ispasitor pentru Traian Basescu".
Adrian Nastase a comentat, intr-un mesaj postat pe blogul sau, “motivele” pentru care procurorul general si presedinta Camerei Deputatilor au insistat sa duca la capat “o procedura evident ilegala si neconstitutionala” (Codruta Kovesi a cerut, intr-o scrisoare trimisa Camerei Deputatilor pe 18 mai, reluarea votului asupra dosarului Zambaccian 1, invocand neconstitutionalitatea Regulamentului pe baza caruia, pe 13 august 2008, deputatii au respins cererea de incepere a urmaririi penale in cazul lui Adrian Nastase. – n. red.). Fostul premier este de parere ca toata aceasta procedura s-a pus in aplicare doar pentru a gasi “un tap ispasitor” pentru presedintele Traian Basescu.

Lucrurile sunt simple: acum, in Parlament, nu au mai ramas dosare ale parlamentarilor, dupa ce si cel in care era acuzat Serban Mihailescu a fost votat in Senat. In prezent, Parlamentul si PSD-ul nu mai pot fi considerati tapi ispasitori daca viitorul Raport de tara va spune ceva rau si daca vor fi unele penalizari financiare din partea UE. Tocmai de aceea, era nevoie sa fie inventata o noua speta. Nici macar nu s-au chinuit sa faca alt dosar. Au retrimis in Parlament ceva votat deja anul trecut, in august, sa se mai voteze inca o data, cerand aplicarea retroactiva a unei Decizii a Curtii constitutionale, contrar unei prevederi exprese a Constitutiei”, a explicat Nastase.

Deputatul social-democrat este de parere ca presedintelui Basescu “ii este frica” de raportul pe Justitie si considera ca frica sefului statului este justificata deoarece situatia in Romania este “dezastroasa”. Acesta considera ca toata vina ii apartine lui Traian Basescu deoarece “controleaza justitia de cinci ani, prin ministrii justitiei pusi de el si prin procurorii numiti de el”, iar un raport prost din partea UE nu va veni din cauza “dosarelor din Parlament” ci din cauza lipsei de reforma.

Nastase a “descoperit” si adevarata strategie a presedintelui, care e “mana in mana” cu Roberta Anastase pentru desemnarea unui “tap ispasitor”.

Basescu si presedinta Camerei doreau, in mod paradoxal, ca cererea procurorului general, sa fie formulata ca o noua cerere de incepere a urmaririi penale impotriva mea si, in mod paradoxal, sa NU fie votata, pentru a avea acel tap ispasitor. Sa spuna : iata, Parlamentul blocheaza, din nou, drumul dosarelor in justitie”, a spus Nastase care a tinut sis a mentioneze in final ca planul celor doi “nu a mers”.

'Ziua' lui Nastase: Trofeul Calitatii, suspendat. Zambaccian 1, protejat de PSD


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.