PIN, partidul condus de Cozmin Gusa si format din deputatii Lavinia Sandru si Aurelian Pavelescu, a tras linie si a adunat faptele guvernului Tariceanu. Cele 6 luni de activitate au fost expuse de catre PIN in doua pagini care cuprind „10 concluzii“.

Prima ar fi ca am avut de-a face cu "un guvern-marioneta condus de un premier de decor". "Ministrii nu recunosc si nu respecta autoritatea premierului Tariceanu. Ei sint subordonati direct presedintelui Basescu", se arata in bilantul PIN. Basescu revine obsesiv si la punctele 8 si 9, unde se face vinovat de "comunicarea cu opinia publica precara" si de acaparare a politicii externe. Gusa mai reproseaza incurajarea migratiei politice, neglijarea protectiei sociale si abandonarea relaxarii fiscale. PIN nu este multumit nici de reforma in justitie. Aceasta "a fost compromisa prin promovarea unui pachet de legi de catre un ministru al Justitiei care a demonstrat ca este gata sa faca orice pentru a obtine controlul asupra sistemului", este cea de-a sasea concluzie a raportului PIN.

PSD si PRM, ultima speranta

Acestea fiind spuse, pentru partidul lui Gusa nu mai ramine decit sa adopte la Adunarea generala a partidului programata pentru 17 septembrie "strategia politica a PIN". Ea consta in colaborarea cu "acele forte din societatea romaneasca decise a se opune oricaror excese de putere sesizate pina acum in activitatea coalitiei de guvernare, in special a Presedintelui Traian Basescu". Adica cu PSD si PRM.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.