Presedintele Traian Basescu a declarat luni seara ca sunt ministere care nu au respectat decizia de incadrare in bugetul alocat salariilor si ca un ministru a venit deja sa-i spuna ca nu o sa mai aiba bani de salarii, explicand astfel declaratiile din sedinta extraordinara de Guvern.
Traian Basescu a subliniat, de trei ori, ca sunt ministere care nu au inteles sa se incadreze in previziunea bugetara pana la 31 decembrie 2009, cu referire la fondul de salarii. "Ceea ce inseamna ca in luna octombrie sau noiembrie or sa vina sa spuna <Domnule prim-ministru, n-am respectat bugetul de stat, dar nu mai am bani sa dau in nu stiu ce sector. Dati-mi bani>. Un asemenea mod de a lucra nu este posibil", a spus Basescu la postul B1 Tv.

Presedintele a intarit declaratia dand exemplul unui ministru, fara a-l nominaliza, care s-a dus sa-i spuna ca nu o sa mai aiba bani. "Un ministru a venit la mine incercand sa scape cumva de responsabilitate sa-mi spuna "stiti mi s-a intamplat treaba asta". La care am pus intrebarea: ati respectat ce ati stabilit in Guvern? 'Pai, nu s-a putut'.

Si atunci am considerat ca este corect nu s-o las ca o discutie privata, desi nu l-am nominalizat pe ministru, ci m-am dus in Guvern sa stie toti ministrii ca la mine nu vor gasi un aparator al incalcarii Legii bugetului de stat", a spus seful statului.

Seful statului a avertizat, duminica, Guvernul ca Romania va intra in recesiune si a sugerat ministrilor o serie de masuri pentru redresarea economica, cerand Executivului sa se incadreze in fondul de salarii si sa restructureze datoria publica pe termen scurt.

Basescu a atras atentia Guvernului sa se incadreze in fondul de salarii si a avertizat ca va trebui facuta o noua rectificare bugetara negativa in august-septembrie. "Rugamintea mea este sa vorbiti cu oamenii si sa va incadrati in fondul de salarii, pentru ca banii de care vorbim de imprumut nu se pot duce decat in investitii. Daca imprumutam bani sa dam salarii, puteti sa considerati ca ne pregatim sa intram in derapaj, economic si social", a precizat duminica Basescu in sedinta de Guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.