Liderul liberal Ludovic Orban sustine ca PD si seful statului vor sa-l schimbe pe Tariceanu din functia de premier.

Liderul PNL Ludovic Orban a lansat atacuri dure la adresa PD si a lui Traian Basescu, pe care l-a comparat "cu un print sarac - suvita-Mot capitan, jucator de barbut, poker si septic." El a acuzat PD ca ameninta cu bau-baul alegerile anticipate si ca doreste schimbarea raportului de forte in cadrul Aliantei si a lui Tariceanu din functia de premier
Orban a descris relatia PNL cu presedintele Traian Basescu printr- o ironie alegorica: "O printesa s-a casatorit cu un print sarac, cu suvita-Mot Capitan.

Dupa ce i-a castigat mana, printesa a propus cancelarul, dar Mot Capitan voia mai mult, sa devina Imparat- jucator de barbut, de poker, de septic. Mai tragea si cacealmale, masluia zarurile si lua din zestrea miresei. Desi se dadea print, serviciile secrete au aflat ca era plin de datorii, ca in urma cu opt ani facuse la fel intr-o imparatie vecina, iar acum chiar comploteaza cu acea imparatie." La Alba, Orban a lansat un atac direct la adresa PD, despre care a spus ca nu isi asuma responsabilitatea guvernarii. "Emil Boc isi exprima tendinta de a monopoliza capitalul de simpatie pe care l-a acumulat Traian Basescu".

Liberalul a atras atentia pedistilor ca, fara sprijinul PNL, Basescu "nici macar nu ar fi visat sa ajunga azi unde a ajuns." "Sintem tocati in permanenta cu bau-baul alegerilor anticipate, sintem pistonati cu fuziunea. Eu cred ca in spatele acestor declaratii se afla o agenda proprie ascunsa, se afla dorinta de a se schimba raportul de forte existent in actualul cabinet Tariceanu, dar si dorinta de a-l schimba pe premierul Tariceanu. Daca ei nu vor sa se implice, declar ferm ca noi, liberalii, vrem putere egala cu raspunderea pe care o avem". Ludovic Orban face parte din aripa Patriciu a PNL, fiind unul dintre cei mustrati de Traian Basescu pentru ca l-au insotit pe seful Rompetrol la Parchet.

Tariceanu, tratat cu spatele de PD

In urma cu doua zile, PD a tratat cu refuz si indiferenta "oferta" politica reinnoita de seful PNL, Calin-Popescu Tariceanu privind fuziunea dintre formatiunea liberala si cea democrata. "PNL isi manifesta in continuare disponibilitatea de a ne gindi, daca si dumneavoastra veti dori, la o formula care sa ne permita nu numai colaborarea in Alianta, ci sa mergem mai departe, catre posibilitatea unei fuziuni", a spus Tariceanu. Raspunsul l-a dat Sorin Frunzaverde: "Personal cred ca nu trebuie sa fuzionam nici cu liberalii. Noi vom reprezenta Romania in PPE, ei au aceeasi reprezentare in grupurile liberale la nivel european. Este o stare de colaborare, de acum, naturala", a punctat Frunzaverde.

Boc: Diferentele de temperatura sint de vina

Liderul PD Emil Boc a declarat ca diferentele de temperatura Bucuresti-Arad i-au cauzat colegului sau liberal. "E prima declaratie a domnului Orban in afara Bucurestiului. Avem o doza de intelegere pentru domnia sa. Diferentele de temperatura sint destul de mari. Probabil de aceea...", a punctat Boc. El a declarat ca si PNL si PD au responsabilitatea punerii in practica a angajamentelor asumate si semnate de Traian Basescu si Calin Popescu-Tariceanu, ca parteneri de coalitie. "Toate celelalte nu mai conteaza", a completat Boc.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.