Dornic sa le transmita pedistilor numai urari de bine, liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, a trecut, sambata, printr-un exercitiu de umilinta.

I-a rugat pe democrati sa accepte o fuziune cu liberalii, dar a fost refuzat. Cel putin nu in viitorul apropiat, i-au raspuns partenerii din Alianta D.A. "PNL isi manifesta in continuare disponibilitatea de a ne gandi, daca si dumneavoastra veti dori, la o formula care sa ne permita nu numai colaborarea in Alianta, ci sa mergem mai departe, catre posibilitatea unei fuziuni", a sustinut Tariceanu punctul de vedere al unei "majoritati importante" a liberalilor.

Pentru a le face pe plac democratilor, premierul nu s-a sfiit sa aduca laude demnitarilor PD, primarul Capitalei, Adriean Videanu, fiind numit chiar "primul ministru al Bucurestiului". Desi, administrativ, detine doar functia de presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, democratul Sorin Frunzaverde a fost cel care l-a trimis in corzi pe premierul Tariceanu. "Personal, nu cred ca trebuie sa fuzionam cu liberalii", l-a pus la punct Frunzaverde pe premier in fata a aproximativ 4.000 de democrati.

"Formam astazi cu liberalii o alianta functionala, o alianta care va deveni mult mai fireasca daca vom deveni partid popular. Noi vom reprezenta Romania in PPE, ei au aceeasi reprezentare in grupurile liberale la nivel european", a explicat Frunzaverde motivele pentru care refuza fuziunea PD cu PNL. Nici noul presedinte al democratilor, Emil Boc, nu a dat semne ca doreste fuziunea. "Mai intai actul de guvernare si dupa aceea discutam despre celelalte aspecte legate de proiectul nostru politic", si-a exprimat liderul PD opinia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.