Guvernul isi va asuma raspunderea pe cele doua Coduri - penal si civil - lunea viitoare, Emil Boc fiind asteptat in Parlament incepand cu ora 16.00. Parlamentarii pot depune amendamente la cele doua proiecte pana joia aceasta, potrivit deciziei Birourilor permanente ale Camerei si Senatului.
Camera Deputatilor si Senatul au primit, vineri, scrisoarea din partea Guvernului privind asumarea raspunderii pe proiectele de Cod penal si Cod civil, documentul fiind dezbatut in sedinta de luni a Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere.

"Am decis ca Guvernul sa-si asume raspunderea in fata Parlamentului asupra celor doua acte normative de care am mentionat (Coduri, n.r.). Aceste acte normative sunt importante din cel putin doua motive. In primul rand, este vorba de o reforma profunda in domeniul judiciar si cand ma refer la domeniul judiciar am in vedere Codul civil si Codul penal, adica aceste doua coduri modernizeaza legislatia romaneasca, o pun in acord cu cea europeana si cu cele mai importante evolutii din lumea juridica mondiala. Ele raspund nevoii societatii romanesti de a avea o justitie mai rapida, de a avea o justitie la timp, de a avea o justitie egala pentru toti", a declarat Emil Boc la finalul sedintei de Guvern din 10 iunie, potrivit NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.