Prezent ieri la sedinta executivului, Traian Basescu a atras atentia ministrului Educatiei asupra situatiei dezastruoase a invatamantului si a cerut adaptarea programei scolare la realitatile economice.
Spunand ca "despre papadie si salata copiii pot citi si pe Google", seful statului s-a aratat ingrijorat de faptul ca nu mai exista scoli care sa pregateasca mecanici si tinichigii auto, meserii care ar avea un deficit de forta de munca in Romania. "Sa facem ce ne trebuie, noi facem filozofi", a spus seful statului.

Basescu a sfatuit ministerul sa tina cont de sugestiile Comisiei prezidentiale pentru invatamant, in elaborarea unor noi legi privind invatamintul, si a atras atentia ca trebuie facuta cat mai repede o reforma in acest domeniu.

De asemenea, el i-a cerut ministrului Ecaterina Andronescu sa nu scoata educatia fizica din scoli.

Seful statului a cerut Guvernului sa introduca calculatoare in sectiile de vot

Tot astazi, seful statului a atras atentia asupra turismului electoral, cerand executivului in acest sens sa analizeze posibilitatea ca in fiecare sectie de votare sa fie un calculator, pentru a combate turismul electoral.

Prezent la sedinta de guvern, Traian Basescu a apreciat alegerile europarlamentare din 7 iunie "ca un proces electoral care s-a incadrat in norme acceptabile din punct de vedere al corectitudinii si nu a deformat rezultatul alegerilor". Insa acesta a fost " puternic mediatizat pe un numar cert de ilegalitati", a spus Basescu.

Astfel, seful statului a cerut guvernului sa analizeze posibilitatea de a introduce calculatoare la sectiile de vot, pentru a urmari si a impiedica ca unii cetateni sa isi exprime de doua ori votul.

"Imi permit sa va sugerez, poate Guvernul analizeaza posibilitatea ca in fiecare sectie sa fie un calculator. Scolile sunt toate sau aproape toate cuplate la internet, in mediul rural oricum e adusa pana la primarie, daca nu si in scoala linia telefonica sau fibra optica pentru internet. Ne trebuie, pana la urma, 17.800 de calculatoare si transferate de la primarii sau chiar din scoli si puse in sectia de votare cu un operator si putem confrunta listele suplimentare imediat si scos din sistem cel care a votat de doua ori si cu asta inchidem orice subiect si suspiciune cu privire la corectitudinea alegerilor si la turismul electoral, care este specific alegerilor pe liste", a declarat Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.