Scena politica romaneasca este zguduita de o noua dezbatere, dupa anuntul rezultatelor pentru alegerile europene, aceasta fiind legata de partidul politic ce va avea sarcina de a propune comisarul european din partea Romaniei, scrie Le Monde, in editia electronica de joi.
Aceasta disputa risca sa destrame coalitia de guvernamant creata dupa scrutinul din noiembrie 2008 prin mariajul dintre Partidul Democrat-Liberal al presedintelui Traian Basescu si Partidul Social-Democrat.

Potrivit aritmeticii electorale, social-democratii, care au obtinut 31,07 la suta din sufragii si 11 locuri in Parlamentul European, se considera invingatori.

Liderul lor, Mircea Geoana, nu isi ascunde ambitiile. "Romania este cel de-al saptelea stat al Uniunii Europene si trebuie sa urmareasca pozitii ambitioase. Ma gandesc la functii cu influenta politica financiara sau de politica externa", a declarat el.

Democrat-liberalii nu au obtinut decat 29,71 la suta din numarul voturilor (si zece mandate), dar beneficiaza de un loc suplimentar datorita Elenei Basescu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.