Grupul PNL a cerut marti, in plenul Senatului, schimbarea presedintelui PNL, Crin Antonescu, din functia de membru al Comisiei parlamentare pentru Statutul senatorilor si deputatilor, cu un alt senator liberal, Romeo Nicoara.
Propunerea a fost anuntata in sedinta de plen a Senatului de catre viceliderul grupului PNL, Mario Oprea, si a fost supusa votului fara a fi necesar. Cu toate acestea schimbarea lui Antonescu a primit 71 de voturi pentru, urmand insa ca decizia sa fie luata intr-o viitoare sedinta a celor doua Camere ale Parlamentului. relateaza NewsIn.

In afara de functia de vicepresedinte al Senatului, Crin Antonescu mai este membru al Comisiei senatoriale de politica externa.
PDL a transmis, pe 26 mai, un comunicat de presa in care preciza ca nu s-a putut lucra la Comisia de Statut in sensul adoptarii deciziei cu privire la proiectul care elimina pensiile speciale ale parlamentarilor, din cauza ca reprezentantii PNL si PSD fie absenteaza, fie invoca chestiuni procedurale.

"Parlamentarii PDL, membri ai Comisiei permanente comune a Senatului si Camerei Deputatilor pentru statutul deputatilor si senatorilor au fost pusi pe data de 26 mai in imposibilitatea de a lua in discutie si a vota initiativa legislativa de modificare a Legii 96/2006, privitoare la pensiile speciale ale parlamentarilor, din cauza faptului ca parlamentarii PNL si PSD au invocat chestiuni de natura procedurala si au refuzat dezbaterea", se arata in comunicatul PDL.

Presedintele Comisiei de Statut, senatorul PDL Gheorghe Birlea s-a aratat "dezamagit" de atitudinea colegilor sai. "Ca presedinte al Comisiei, am trimis invitatii tuturor celorlalte grupuri parlamentare de a participa la lucrarile Comisiei pentru Statut. Liderului grupului Parlamentar PNL din Senat, domnului Puiu Hasotti chiar i-am transmis, prin adresa, rugamintea de a-l inlocui din comisie pe senatorul Crin Antonescu, din cauza faptului ca nu s-a prezentat niciodata la lucrarile Comisiei", a mai informat Birlea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.