Socialistii europeni au acordat PSD, ieri, statutul de membru cu drepturi depline. PSD devine astfel primul partid din Romania care intra si activeaza in cadrul structurilor politice europene.

Consiliul Partidului Socialistilor Europeni, organizatie a partidelor stingii democrate din tarile UE, a ratificat vineri, la Viena, rezolutia Prezidiului PSE privind acordarea statutului de membru cu drepturi depline Partidului Social-Democrat. Potrivit purtatorului de cuvint al social-democratilor, Titus Corlatean, PSD devine astfel primul partid din Romania care intra si activeaza in cadrul structurilor politice europene. Titus Corlatean a afirmat ca, la pro-punerea delegatiei PSD prezente la Viena, Consiliul PSE a inclus in rezolutia privind prioritatile agendei politice europene pentru anul 2006 un paragraf in care se arata ca realizarea istorica a constituirii Uniunii Europene trebuie continuata prin primirea Romaniei si Bulgariei la 1 ianuarie 2007, cu conditia indeplinirii angajamentelor asumate.

PSD va avea cinci locuri in Consiliul PSE

"Prin aceasta decizie, PSE dovedeste inca o data ca ramine principalul sustinator din cadrul forurilor europene pentru aderarea europeana a Romaniei si Bulgariei, acordindu-ne acelasi sprijin serios si constant", a apreciat purtatorul de cuvint al PSD.

Social-democratii romani vor beneficia de cinci locuri in Consiliul Partidului Socialistilor Europeni. Delegatia PSD, care participa vineri si simbata la reuniunea de la Viena, este formata din presedintele Mircea Geoana, presedintele executiv Adrian Nastase, presedintele Organizatiei de Femei, Rovana Plumb, directorul Institutului Social-Democrat (ISD), Adrian Severin, senatorul Alexandru Athanasiu si Victor Bostinaru, secretar executiv.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.