Senatorii PRM Gheorghe Funar, Ilie Ilascu si preotul Ioan Aurel Rus au initiat si depus un proiect de lege intitulat "O biblie pentru fiecare familie de romani". Funar a declarat ieri, la Cluj, ca proiectul de lege prevede conditiile de tiparire, tirajul si identificarea resurselor pentru distribuirea gratuita a unei biblii fiecarei familii.

Funar a precizat ca tiparirea bibliei arhiepiscopului Bartolomeu Anania va fi asigurata de Guvern, in perioada 2006-2010. El a subliniat ca tirajul bibliei va fi stabilit anual de catre Executiv, impreuna cu Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane, care, prin intermediul Patriarhiei, va asigura si distribui cartile la populatie. Funar a spus ca proiectul prevede tiparirea bibliei si pentru celelalte culte, daca vor exista solicitari.

Senatorul PRM a indicat ca fonduri pentru tiparirea bibliei "zece procente din profitul anual al BNR si cate cinci procente din profitul anual al Companiei Nationale Loteria Romana si fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului". Funar a mai spus ca sunt necesare in jur de cinci milioane de exemplare, o biblie a lui Anania costand circa 300.000 de lei. El crede ca prin acest gest "romanii vor fi mai buni si mai muncitori".


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.