Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marti, ca o explicatie pentru ascensiunea PRM este "atitudinea partidelor si a guvernantilor" si a sustinut ca rezultatele bune ale Uniunii sunt importante in aceasta perioada in care se incearca eliminarea specialistilor maghiari din administratie. De asemenea, acesta a declarat ca europarlamentarii UDMR nu vor fi de acord cu afilierea lui George Becali la grupul PPE.
Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat marti "In timp ce UDMR si PNL erau la guvernare, PRM a pierdut doua alegeri, in 2007, la europarlamentare, si in 2008. (...) Acum, dupa jumatate de an de guvernare PSD-PDL, vedem ca revine un curent ultranationalist, populist si obtine peste 8%. Guvernantii au reusit sa ridice PRM, un partid ultranationalist, prin diferite masuri, printr-o anumita retorica, criza nefiind o explicatie, o explicatie ar fi atitudinea partidelor si a guvernantilor", a sustinut Marko Bela.

Marko Bela a tinut sa atraga atentia ca, desi se vehiculeaza ca in foarte multe tari a castigat dreapta sau extrema dreapta, acest lucru nu este adevarat. "Daca luam cifrele, nu este adevarat, nu putem devia raspunderea catre altii", a spus Marko, citat de NewsIn.

De asemenea, presedintele UDMR a explicat ca form,atiunea pe care o conduce a invins, in sase judete, fapt deosebit de important "in perioada asta, pentru ca colegii din coalitia de guvernare incearca eliminarea specialistilor din institutiile deconcentrate".

Presedintele UDMR a mai spus ca Uniunea a obtinut un rezultat fara precedent si pentru ca a dus o campanie de informare a populatiei cu privire la importanta votului pentru Parlamentul European si la importanta Parlamentului European ca institutie, in timp ce celelalte partide "au ezitat intre campania pentru euroalegeri si campania pentru prezidentiale".

Fara Becali in PPE

In ceea ce priveste anuntul publica facut de Gigi Becali despre intentia de a se inscrie in PPE, liderul maghiar a comentat ca "E nevoie de acordul europarlamentarilor din tara respectiva ca Gigi Becali sa ajunga in PPE".

Intrebat daca europarlamentarii UDMR vor fi de acord ca Gigi Becali sa faca parte din grupul Popularilor, presedintele Uniunii a spus ca "UDMR nu a avut litigii cu Becali", dar a sustinut ca Becali a intrat in Parlamentul European "in culorile PRM si nu vom fi de acord sa vina in PPE".

In alta ordine de idei, presedintele UDMR nu a dorit sa comenteze victoria obtinuta de candidatul independent Elena Basescu. "Ideea de candidat independent are o anumita sustinere in randul electoratului dezamagit", a apreciat presedintele UDMR, Marko Bela.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.