PNL va depune, astazi, la Camera Deputatilor, o motiune simpla la adresa Ministerului de Finante pe tema deciziilor luate pentru economia romaneasca. Motiunea va oblige guvernul sa faca publice conditiile si termini acordului cu FMI.
Bogdan Olteanu a precizat ca prin aceasta motiune PNL va obliga guvernul sa faca publice conditiile si termenii acordului cu FMI, CE, Banca Europeana de Constructie si Dezvoltare, “deoarece romanii trebuie sa cunoasca ce obligatii au in schimbul imprumutului de 20 de miliarde de euro si ce implicatii presupun aceste documente asupra impozitarii si a locurilor lor de munca”.

E vorba de asumarea responsabilitatilor in ceea ce priveste consecintele economice, sociale si fiscale ale acestui acord, cresterile de impozite, de tva, de contributii sociale, introducerea impozitului forfetar, reducerea stimulentelor in economie, cresterea somajului, blocarea posturilor, daca este vorba doar de cele 62 de mii de posturi de suplinitori din educatie, incepand cu data de 30 august a acestui an. Toate aceste lucruri trebuie asumate politic. In acest moment, guvernul ascunde aceste lucruri in spatele unui acord cu FMI, pe care nu l-a facut public”, a declarat Bogdan Olteanu.

Deputatul PNL a precizat ca Romania este singura tara care nu a facut publice acordurile semnate, desi acestea nu au cum sa contina clauze de confidentialitate, asa cum spun guvernantii. Acest lucru nu este permis nici de legislatia romana, nici de procedurile FMI.

15 iunie - motiunea 2 “pe cercetare”

Deputatul liberal Alina Gorghiu a afirmat ca PNL va depune o a doua motiune simpla, de aceasta data pe domeniul cercetarii.

Credem ca cercetarea este un subiect extrem de important. Romania nu va iesi din criza daca nu va investi resurse financiare importante in acest domeniu. Suntem singura tara din UE care isi reduce bugetul cercetarii cu 70%, in condi?iile in care toate celelalte tari din UE isi cresc acest procent pe cercetare in perioada de criza”, a afirmat Alina Gorghiu.

Deputatul liberal a subliniat faptul ca Educatia si cercetarea reprezinta un subiect pe care PNL a avut repetate interventii de-a lungul mandatului actualului ministru Ecaterina Andronescu si de multe ori aceaste interventii s-au soldat cu reusite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.