Elena Basescu figureaza printre viitorii europarlamentari a caror evolutie la Strasbourg merita urmarita, potrivit unei liste alcatuite de cotidianul Irish Times, alaturi de o vedeta de televiziune din Lituania, dar si de personalitati precum polonezul Jerzy Buzek sau belgianul Guy Verhofstadt.
Cotidianul face cate o mica descriere celor prezentati in lista europarlamentarilor de urmarit, remarcand despre Elena Basescu ca a candidat ca independent. Fotomodel cu jumatate de norma in varsta de 29 de ani, fiica presedintelui Traian Basescu este mai cunoscuta in Romania pentru distractie decat pentru politica, adauga Irish Times, citat de NewsIn, precizand ca ea a fost aleasa in PE cu 4,22% din voturi.

Noul Parlament European va avea mai multe membre celebre pentru frumusetea lor, printre care fostul ministru francez al justitiei Rachida Dati, a carei inclinatie spre haine de firma si tocuri cui a fascinat presa franceza.

De urmarit in PE sunt si lituanianul Arunas Valinskas, in varsta de 42 de ani, fost producator si gazda a concursului "Vrei sa fii milionar?", precum si nepotul ultimului rege al Italiei, Emanuele Filiberto. Printul nu a obtinut insa un mandat, potrivit presei italiene.

Interesant de urmarit vor fi fostul premier polonez Jerzy Buzek si italianul Mario Mauro, amandoi membri ai PPE, care isi disputa presedintia Parlamentului European. Mauro este sustinut puternic de premierul italian Silvio Berlusconi, in timp de Buzek este sustinut de majoritatea noilor state membre.

Liderul grupului socialist, germanul Martin Schultz, va fi probabil presedinte al PE pentru o jumatate de mandat, in virtutea unui acord traditional incheiat intre PPE si socialisti. Si liderul liberalilor, Graham Watson, este interesat de functie, dar probabil ca acordul dintre cele doua grupuri politice dominante ii reduce sansele.

Fostul premier belgian Guy Verhofstadt va fi un alt europarlamentar vedeta. El si-ar dori functia de presedinte al Comisiei Europene, dar inclinatiile spre federalism si sustinerea acordata de liderii UE actualului sef CE, portughezul Jose Manuel Barroso, vor duce probabil la un insucces.

TIME: EBA si Becali, printre 'ciudatii' de la europarlamentare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.