Politica 8 Iunie 2009 00:38
Fiica presedintelui, Elena Basescu, a venit la sediul central al PDL fiind asteptata de catre liderii partidului cu carnetul de membru deja completat.

Democrat-liberalii erau increzatori ca vor obtine victoria inca dinaintea anuntarii primelor estimari ale institutelor de sondaje, unii dintre ei sustinand ca vor castiga cu un avans de doua procente. Increderea nu le-a fost stirbita nici de faptul ca social-democratii aveau un avans de jumatate de procent. Toti liderii PDL, in frunte cu Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga si Theodor Stolojan, alaturi de care erau si candidatii de pe primele locuri ale listei partidului priveau relaxati discursul lui Mircea Geoana. Tot atunci li s-a alaturat si Elena Udrea. In timp ce vorbea presedintele PSD, Blaga isi savura preconizata victorie. "Da, da, ii bat. Is batuti", spunea secretarul general al PDL la telefon. Cand Geoana pomenea de riscul ca pesedistii sa piarda la numaratoarea voturilor din cauza unor posibile fraude ale democrat-liberalilor, Blaga a spus sarcastic: "Stie el ce stie." Rabdarea pedelistilor fata de Geoana s-a epuizat cand acesta a inceput sa-l atace pe presedintele Basescu, Boc incepand sa-si tina discursul peste colegul sau de guvernare, informeaza NewsIn.

Secretarul executiv Elena Udrea l-a atacat pe Geoana acuzandu-l ca este obstacolul din calea unei functionari mai bune a coalitiei. Intrebata cum comenteza faptul ca Geoana i-a etichetat pe cei din PDL drept dusmani, Udrea a raspuns: "Mircea Geoana este in campanie electorala de cand s-a format Guvernul. Acum a avut un esec, vor mai urma si altele. O sa se obisnuiasca (...) Daca PSD nu-l ia in seama pe Mircea Geoana, Guvernul va functiona foarte bine". Ministrul Turismului nu a ezitat sa-l caracterizeze pe liderul PSD si pe cei care au pozitii critice la adresa aliatilor pedelisti drept "agitatori".

La scurta vreme dupa declaratia lui Udrea si-a facut aparitia in sediul central al PDL Elena Basescu. "S-a vazut clar ca nu am furat din voturile PDL. In toamna, era la egalitate cu PSD, iar acum este tot la egalitate. Este clar ca voturile mi-au venit din alta parte", a spus fiica presedintelui. Ea a afirmat ca se astepta la mai putine voturi decat a obtinut deorece nu avea un electorat bine conturat atunci cand a intrat in cursa pentru Parlamentul European. Elena Basescu a tinut sa multumeasca familiei pentru increderea aratata in cursul campaniei electorale. "Banuiesc ca tatal meu a fost mandru. Ii multumesc pentru sprijinul moral. Fara sprijinul familiei nu as fi reusit. Ei au avut incredere in mine pentru ca a fost destula lume care nu a avut incredere", a declarat Elena Basescu.

Monica Iacob-Ridzi, cea care i-a fost sefa la organizatia de tineret a intampinat-o cu un carnet de membru PDL. "Uite cu ce te astept", a spus Ridzi aratandu-i carnetul portocaliu fostului secretar general al OTPDL. Apoi a venit randul Elenei Udrea sa o imbratiseze pe fiica presedintelui. "Felicitari, felicitari! Felicitari pentru fiecare procent obtinut!". Pe scarile sediului din Modrogan a asteptat-o presedintele PDL, Emil Boc care i-a mai inmanat o data acelasi carnet de membru de partid. "Bine ai revenit acasa. Esti binevenita!", i-a spus si Boc ce a luat-o in biroul sau pentru ceremonia semnarii oficiale a adeziunii la PDL. Elena Basescu va ramane in aceasta noapte la sediul PDL pentru a astepta rezultatele numaratorii paralele a pedelistilor. De altfel, ea a spus ca ar fi preferat sa astepte rezultatele exit-poll-urilor in Modorgan, nu in sediul sau de campanie din bulevardul Ghencea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.