Politica 7 Iunie 2009 20:12
Aproximativ 9600 de cetateni romani au votat in strainatate pana la ora 19:00, conform datelor primite de la Ministerul Afacerilor Externe, cea mai mare prezenta la vot inregistrandu-se in sectiile din Italia si R. Moldova.
"Cea mai mare participare la vot in strainatate pana la aceasta ora s-a inregistrat la sectiile de vot din Italia, Republica Moldova, Franta si Belgia", scrie intr-un comunicat MAE.

Pana la ora 19.00, ora Romaniei, votul s-a incheiat in 21 sectii de votare organizate in strainatate, in state precum Australia, Japonia, Malaezia, Republica Indonezia, Republica Populara Chineza sau Republica Filipine.

Mai devreme, MAE arata ca „participarea cea mai numeroasa s-a inregistrat la sectiile de vot nr. 118 si 119 din Chisinau, sectia de vot nr. 176 din Budapesta, la cele doua sectii de vot de la Roma, respectiv sectia 71 si sectia 72, sectia nr. 162 de la Castellon De La Plana si sectia de vot nr. 78 din Torino”.

Conform MAE, votul decurge in conditii normale si nu s-au inregistrat situatii deosebite.

Votul pentru alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European se desfasoara, in strainatate, pe parcursul a 31 de ore. Votul a inceput sambata la miezul noptii si se va termina luni, 8 iunie, ora 7.00 ora Romaniei, pe coasta de Vest a Americii, la sectiile de vot de la Los Angeles, Las Vegas si Portland.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.