Politica 8 Iunie 2009 10:37
Presedintele Traian Basescu a asteptat, pe holul liceului A.D. Xenopol, ca fiica sa, candidat independent pentru un loc de eurodeputat, sa dea declaratii presei, dupa exprimarea votului, remarcand, la un moment dat, ca Elena Basescu vorbeste mai mult decat el.
Seful statului a venit la vot la ora 9.00, alaturi de sotia sa si de fiica cea mica, Elena, candidat independent pentru un loc in Parlamentul European. Prima a votat Elena Basescu, apoi sotia presedintelui, Maria, iar seful statului a introdus ultimul buletinul de vot in urna, pozand amuzat pentru presa, informeaza newsin.

Nici Elena Basescu nu a ratat ocazia de a poza zambind pentru camere, ca in afisul sau electoral, in momentul in care a introdul buletinul de vot in urna.

Dupa vot, seful statului a facut o scurta declaratie in care a spus de ce a venit, duminica, sa-si exprime optiunea pentru Parlamentul European, repetand mesajul adresat, cu cateva ocazii, romanilor. Apoi, presedintele s-a retras in hol, asteptand ca si Elena Basescu sa vorbeasca in fata camerelor. La un moment dat, seful statului a remarcat, amuzat, ca fiica sa vorbeste mai mult decat el cu presa. De altfel, presedintele a tinut sa faca aceeasi remarca si cand Elena Basescu a parasit sala, iesind in hol. "Ce faci mai, vorbesti mai mult ca mine?", i s-a adresat seful statului fiicei sale mai mici.

"Am votat pentru mine, deocamdata atat", a fost declaratia Elenei Basescu, dupa ce a votat la Liceul A.D Xenopol.

Intrebata de ziaristi ce mesaj transmite romanilor, Elena Basescu a adaugat: "In afara de ce a transmis tatal meu, sa mearga la vot pentru ca este cel mai important, pentru ca se stie ca votul pentru Parlamentul European nu este atat de interesant pentru romani care ar trebui sa tina cont ca ce se intampla la Bruxelles ii afecteaza si pe ei".

La alegerile pentru Parlamentul European au depus liste de candidati sapte formatiuni politice, iar in cursa au intrat si doi candidati independenti.

Astfel, la scrutin participa candidati ai PDL, PSD+PC, PNL, UDMR, PNTCD, PRM si ai Fortei Civice. Cei doi candidati independenti sunt Elena Basescu si Pavel Abraham.
Romania va trimite in Parlamentul European 33 de reprezentanti pentru un mandat complet, de 5 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.