Politica 8 Iunie 2009 14:48
Premierul Emil Boc a avertizat sambata, la Cluj, ca romanii care vor vota de mai multe ori la alegerile europarlamentare risca pedeapsa cu inschisoare, transmite NewsIn
Intrebat daca se teme de posibilitatea fraudarii alegerilor, primul ministru si-a exprimat speranta ca romanii vor respecta democratia si se vor comporta la fel ca si ceilalti cetateni ai Uniunii Europene.

Eu am incredere in romani ca se vor comporta ca niste cetateni europeni, ca cetateni ai UE. Asa cum voteaza cetatenii din UE, asa vor trebui sa voteze si romanii maine. Noi avem cadru legal prin care sa dam posibilitatea romanilor sa voteze oriunde in tara,cu o singura conditie, sa aiba buletinul de identitate asupra lor. In rest, toti cei care incalca legea sunt sanctionati cu inchisoare, adica a vota de doua ori este sanctiunea penala a inchisorii. De aceea, cred ca asa cum europenii respecta votul, respecta democratia, sunt convins ca si romanii vor respecta democratia si votul maine si nu ne vom face de rusine in raport cu alti europeni. Autoritatile statului isi vor face datoria indiferent de cine este vorba”, a afirmat Boc.

Premierul a fost prezent sambata, la Cluj-Napoca, la inaugurarea unei primarii de cartier, in cartierul Zorilor, situata la circa 100 de metri de blocul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.