Politica 7 Iunie 2009 16:16
6.694 de detinuti, aflati in centrele de detentie din tara, si-au exprimat dorinta de a vota, din totalul celor 8.820 de persoane arestate care au drept de vot, a declarat vineri, pentru NewsIn, Denisa Necula, purtator de cuvant in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
Prezenta la vot cea mai numeroasa va fi inregistrata, probabil, la penitenciarul Rahova, unde, din 1.064 de detinuti cu drept de vot, 847 si-au exprimat dorinta de a alege candidatii pentru Parlamentul European, a precizat purtatorul de cuvant al ANP, relateaza NewsIn.

Aproape 4.500 de angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta vor asigura paza sectiilor de votare pe timpul alegerilor europarlamentare, se anunta miercuri printr-un comunicat de presa.

Premergator si pe timpul desfasurarii procesului electoral, efective din Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta vor fi angrenate intr-o serie de activitati ce au drept scop asigurarea nivelului de protectie si siguranta a cetatenilor si evitarea producerii unor evenimente neplacute. Astfel, 4.372 lucratori ai serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta vor asigura paza a 1.931 sectii de votare din 385 de localitati din intreaga tara (exceptie facand municipiul Bucuresti si judetul Ilfov).

Totodata, in aceasta saptamana, se efectueaza controale de verificare a securitatii la incendiu a spatiilor unde se vor organiza sectii de votare. Vor fi urmarite aspectele preventive legate de asigurarea dotarii spatiilor cu mijloace de prima interventie, marcarea si mentinerea libera a cailor de evacuare si interventie, asigurarea locurilor de fumat in afara spatiilor sectiilor de votare, verificarea instalatiilor electrice. Se va avea in vedere ca, pe cat posibil, amenajarea sectiilor de votare sa se faca la parterul cladirilor, iar amplasarea cabinelor de votare sa se realizeze fara a bloca ori ingreuna accesul la mijloacele de aparare impotriva incendiilor.

In acelasi scop, a fost stabilit si un efectiv de rezerva de 1.431 de cadre, care va fi in permanenta pregatit sa actioneze in situatii de urgenta.
De asemenea, zilnic, 4.500 angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta vor asigura interventia operativa in situatii de urgenta


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.