Politica 8 Iunie 2009 13:22
Victor Ionescu, vicepresedintele Tineretului National Liberal, isi exprima dezacordul in privinta intentiei actualei Coalitii de guvernare de a reintroduce stagiul militar obligatoriu.
Vicepresedintele TNL, candidat pentru PE, considera ca retrograda un asemenea sistem, cu atat mai mult cat el nu se mai regaseste in foarte multe State Membre ale UE. “Romania abia reusise sa se alinieze unei normalitati, aceea prin care recrutarea se face numai la cererea doritorilor sa intre in Armata”, sustine tanarul liberal.

Victor Ionescu solicita guvernantilor ca tinerii sa fie informati si consultati inainte de adoptarea oricarei masuri care ii afecteaza in mod direct.

Ca liberali consideram ca statul trebuie sa fie minim implicat in aceste probleme si doar sa corecteze anumite aspecte care apar, dar nu sa le impuna. De aceea, cerem actualei guvernari sa nu introduca stagiul militar obligatoriu, deoarece s-ar face o mare greseala in acest fel, iar criza nu trebuie folosita drept pretext pentru a adopta o asemenea decizie”, declara vicepresedintele TNL.

Tineretul liberal a fost printre militantii activi ai anularii stagiului militar obligatoriu. In anii anteriori, TNL si-a facut un obiectiv din schimbarea sistemului de recrutare in Armata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.