Politica 8 Iunie 2009 12:46
Adrian Severin a raspuns criticii lui Horia-Roman Patapievici dintr-un editorial publicat joi, in care acesta din urma il descrie ca fiind gargaragiu, urechist si demagog. In replica, europarlamentarul PSD il acuza pe intelectualul roman de lipsa de bun simt european si il catalogheaza ca fiind fascistoid si frustrat.
“Horia Roman Patapievici imi dedica un pamflet in editorialul sau de joi. Ca orice pamflet, si acesta este lipsit de argumente sau, altfel spus, se bazeaza pe o pseudo-argumentatie, care ar vrea sa mimeze analiza rationala. Lucrul nu ar fi grav daca demersul nu ar sta sub semnul relei credinte. Ar fi fost, insa, surprinzator ca unul dintre vajnicii intelectuali ai presedintelui jucator, cu trei zile inaintea alegerilor europene, sa incerce altceva decat sa denigreze pe cineva care obisnuieste sa strice somnul patronului sau”, scrie Severin in raspunsul sau, conform unui comunicat remis 9AM.

Acesta subliniaza ca Patapievici poate fi descris prin propriile sale cuvinte cu care a incercat sa-l atace pe el, adica „prostilor le pare inteligent, ignorantilor le pare erudit, iar omului de pe strada ii pare competent. Dar pentru oamenii de bun-simt e pur si simplu un gargaragiu”. In replica, eurodeputatul PSD il catalogheaza pe intelectualul roman “gargaragiu fascistoid”.

De asemenea, Severin precizeaza ca in discutiile sale cu romanii, acestia au demonstrat ca doresc o dezbatere veritabila legata de ceea ce inseamna Uniunea si ce poate face ea concret pentru cetateni. “In contrast cu interlocutorii mei, aflati in cautarea unui viitor european mai demn, domnul Patapievici ofera numai imaginea jalnica a unui frustrat in cautare de atentie si de refulare”, mai explica eurodeputatul PSD.

Intr-un editorial publicat joi in cotidianul Evenimentul Zilei, numit simplu “Adrian Severin”, Patapievici scrie despre politicianul PSD: “Adrian Severin are o buna reputatie publica. Lumea il considera cumpanit, competent, moderat. Pentru ca are replica onctuoasa, pare ca vorbeste bine. Pentru ca practica politetea agreabila, pare un om moderat. Si pentru ca uzeaza de o sintaxa alambicata, pare competent. In fapt, dl Severin nu e nici moderat, nici competent, nici bun vorbitor.Este fanatic, incompetent si incalcit”.

La descriere, Patapievici mai adauga ca acesta este “un demagog, un urechist, un impostor politic, tipul de politician pentru care singurele sale competente politice ferme se rezuma la abureala, retractare prolixa si demagogie cu damf de sofisticarie”. Intelectualul da ca exemple, pentru a-si sustine critica, faptul ca Severin, cand a fost ministru de externe, a lansat public lista spionilor din politica si presa si pentru ca nu a probat nimic, a fost invitat sa-si dea demisia, cat si faptul ca dorea sa se ia masuri pentru ca prezenta hidrogenului in apa sa fie inlaturata.

Europarlamentarul PSD, locul I pe lista partidului la alegerile europarlamentare, a spus despre acest editorial ca este “un exemplu perfect de ceea ce nu inseamna spiritul european”. “Daca formula apei e nelipsita de hidrogen, tot atat de adevarat este ca formula caracterului nu il include pe domnul Patapievici”, a incheiat Severin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.