Politica 5 Iunie 2009 01:58
Presedintele PNL Crin Antonescu a comentat joi, la Bacau, afirmatiile sefului statului privind nemultumirea la adresa bancilor, subliniind ca acestea nu pot doar sa "taca si sa inghita".
"Domnul Basescu, desi domnul prim ministru ne spune ca totul e aranjat cu bancile, domnul Basescu se arata destul de nemultumit ca bancile nu doresc sa scada dobanda la solicitarea domniei sale. Ne pare rau ca dobanzile nu sunt mai mici, da dobanzile nu cresc sau scad dupa rugamintile presedintilor pentru ca bancile, din nefericire pentru domnul Basescu, nu sunt armata, nu tac si nu inghit", a comentat Antonescu, citat de NewsIn.

Liderul PNL a tinut sa comenteze si afirmatia presedintelui Basescu conform careia sporurile cadrelor militare au fost suspendate, cu aprecierea ca "armata tace si inghite spre deosebire de altii care tipa la televizor". "Nu stiu daca se refera la alte categorii de salariati care tipa in strada, nu la televizor sau daca se refera la mine care am adoptat public o pozitie in sprijinul celor din armata si in sprijinul adevarului pentru ca primul ministru a afirmat ca tuturor le-au inghetat salariile, ca nu s-a micsorat veniturile. Ii raspund domnului Basescu ca daca Armata tace si inghite nu inseamna ca trebuie sa isi bata cineva joc de ea", a comentat Antonescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, cu referire la intalnirea pe care a avut-o cu reprezentantii principalelor banci, ca reactia acestora este "incorecta" si a precizat ca, desi le-a propus un parteneriat, nu a auzit decat plangeri din partea bancilor.

"O sa fiu foarte sincer sa va spun ca reactia nu este multumitoare si o consider incorecta. Eu le-am propus un parteneriat, iar astazi am auzit numai plangeri, ce sa mai faca statul. Dar este timpul ca bancile din Romania sa faca si ele ceva pentru economia romaneasca", a spus Traian Basescu, la TVR 1, intrebat daca la intalnirea de la pranz cu bancile acestea au avut o reactie pozitiva.

"Simpla mentinere a liniilor de credit este un efort pe care il recunoastem si este o respectare a intelegerilor anterioare acordului cu Fondul, dar eu astept de la banci mai mult. Astept dinamism si curaj", a spus seful statului.

Traian Basescu a precizat ca are sa le reproseze bancilor dobanzile foarte mari. "Au lichiditati, sunt bani, nu inteleg de ce mai mentin aceste dobanzi. Sigur, au niste probleme din decembrie, ianuarie, februarie, cand s-au reprezit sa-si ia clientii unii altora, ca intr-un joc de-asta fara reguli, si atunci au oferit dobanzi foarte mari la depozite. Acum le este foarte greu sa coboare aceste dobanzi, pentru ca ei platesc la depozitele pe care le au dobanzi mari, de 20%, de 18%, insa asta nu este vina economiei romanesti. Este responsabilitatea lor si trebuie sa-si asume si raspunderea de a mai pierde din profit", a mai spus Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.