Politica 5 Iunie 2009 01:51
PRM a organizat joi un miting in fata Guvernului, urmat de un mars de protest prin centrul Capitalei, fata de o eventuala fraudare a scrutinului de duminica, la care au participat circa 500 de persoane, intre care multi pensionari, suporteri ai echipei Steaua, dar si tineri.
La ora 15.00, intr-un spatiu amenajat de Jandarmerie in Piata Victoriei, in fata Muzeului Antipa, aproximativ 500 de persoane cu pancarte si steaguri s-au strans pentru a asculta discursurile lui Corneliu Vadim Tudor si al lui Gigi Becali, primii doi candidati de pe lista PRM pentru Parlamentul Euorpean, informeaza NewsIn.

Maestrul ceremoniei a fost Marius Marinescu, el prezentandu-i pe cei doi in fata oamenilor. "Atentie! Soseste presedintele PRM! Aplaudati-l! Atentie! Soseste Gigi Becali!", striga fostul membru PC, actual vicepresedinte PRM, Marius Marinescu, caracterizandu-i pe cei doi ca fiind "doi mari titani".

Tudor a avut un discurs "furtunos" asigurandu-i pe guvernanti de dispretul sau pentru faptul ca participantilor la miting le-a fost rezervat un spatiu foarte mic. Astfel, cativa participanti au inceput sa huiduie jandarmeria, pe un fond de goarne, care au dat evenimentului un aer de meci de fotbal. Presedintele PRM le-a prezentat celor prezenti o scrisoare deschisa catre Parlamentul European in care spune ca "in Romania se falsifica si se denatureaza toate alegerile", scrutinul de duminica nefiind o exceptie. "Hotii, hotii! Jos comunistii!", au raspuns paritcipantii la miting.

Gigi Becali, locul doi pe lista PRM pentru europarlamentare si-a cerut scuze ca nu poseda "darul oratoriei si de vorbit atat de mult" precum presedintele PRM si s-a multumit sa rosteasca doua versete biblice care l-au ajutat cat timp a fost "intemnitat" si cele doua sloganuri de campanie ale partidului. "Doi crestini si patrioti vor scapa tara de hoti! Vreti sa scapam de canalii? Votati Vadim si Becali! Victorie! Victorie! Victorie!", a scandat finantatorul Stelei. Publicul a reactionat imediat, la impulsul unor persoane cu portavoce: "Becali! Becali! Becali! Vadim! Vadim! Vadim!"

Militantii aveau mai multe pancarte pe care erau aplicate portrete ale unor personalitati politice din Romania peste care erau desenate gratii de inchisoare si eticheta "Hot de voturi". In aceasta categorie apareau presedintele Romaniei, Traian Basescu, primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, dar si altii.
Dupa finalul discursurilor, sustinatorii PRM s-au incolonat pentru a incepe marsul de protest catre sediul reprezentantei Comisiei Europene. Pe parcursul celor aproximativ 5 km, goarnele, fluierele si scandarile pro Becali si Vadim Tudor au starnit zambete dar si reactii adverese trecatorilor. "La munca, la munca", a strigat cineva de pe o cladire din bulevardul Lascar Catargiu, raspunsul primit din partea simpatizantilor PRM nefiind deloc amabil.

"A mers Becali vreo 5 kilometri pe jos", afirma un sustinator, fapt confirmat de un altul care spunea ca "poate a mers mai mult", cand coloana a ajuns la Reprezentanta Comisiei Europene in Romania din strada Batiste unde cei doi candidati la PE au depus scrisoarea despre fraudarea alegerilor. Dupa acest ultim act, presedintele PRM le-a multumit participantilor si i-a trimis acasa spunandu-le ca nu mai are rost sa se intoarca in piata Victoriei. "Ajungem noi si la Palatul Victoria, dar nu azi", a incheiat Corneliu Vadim Tudor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.