Politica 5 Iunie 2009 09:42
Presedintele PNL, Crin Antonescu si-a petrecut penultima zi electorala vizitand judetul Bacau si bucurandu-se de aplauzele si zabetele fanilor moldoveni. Discursul liderului liberal s-a invartit din nou in jurul denigrarii actualei conduceri si a presedintelui Basescu.
Antonescu a fost insotit in vizata sa bacauana de catre Varujan Vosganian, Tudor Chiuariu si multi alti reprezentanti locali ai PNL.

In discursurile electorale ale liderului PNL, Coalitia guvernamentala a fost numita “coalitia lacustelor si a pipitelor”, “adunatura de hoti”, “mincinosii de la putere” si chiar “Ciuma Rosie amestecata cu portocaliu”.

Atacurile lui Antonescu s-au concentrate pe partea democrat-liberala a guvernarii, acesta declarand ca “prefera sa nu vorbeasca de Mircea Geoana” ci de Basescu, Boc si ministrii lor. Acesta i-a rugat pe oamenilor prezenti la manifestarile electorale din judetul Bacau sa vina la vot duminica si sa ii pedepseasca pe cei care i-au mintit.

“Nici noi nu am reusit sa facem tot ce ne-am propus si tot ce am planificat, dar macar am facut ceva”
, a declarat Antonescu facand referire la guvernarea liberala.

Liderul liberal a adaugat ca PE nu este “un azil pentru laudatorii lui Basescu” si de aceea populatia trebuie sa judece correct lucruruile.

Prima casa a “aliantei maro”

Antonescu si Vosganian au prezentat ca principala minciuna a alinatei guvernamentale proiectul “Prima Casa”.

“Boc spune ca proiectul va intra in vigoare din aceasta luna, exact dupa alegeri, insa pe de alta parte Basescu afirma ca e nemultumit pentru ca bancile nu vor sa scada dobanzile, si atunci c ear trebui sa intelegem noi?”, a declarat presedintele PNL. Acesta a mai adaugat ca bancile “nu tac si inghit” cum face armata facand referire la declaratiile presedintelui care spunea ca felicita armata pentru ca a acceptat suspendarea sporurilor salariale.

“Bancile nu vor scadea dobanzile numai ca presedintele le cere asta, ele nu tac si suporta”, a declarat Antonescu.

Si Varujan Vosganian a fost de aceeasi parere spunand ca Guvernul a ajuns sa fie “criminal in serie” in ceea ce priveste promisiunile electorale neindeplinite care vor culmina cu “Prima Casa”. De asemena, cei doi au declarat ca guvernul a facut exact contrariul la ce au promis, cea mai mare problema fiind neacordarea de fonduri pentru educatie sau agricultura, ceea ce afecteaza si puterea viitorilor reprezentanti in PE.

“Daca politica interna nu se pune pe picioare si taie in continuare fondurile, atunci nici fondurile de la PE nu vor mai veni”, a declarat Vosganian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.