Politica 4 Iunie 2009 10:54
Presedintele Traian Basescu a ajuns, joi, la baza militara de la Tallil, pentru a participa la ceremonia oficiala de incheiere a misiunii romanesti din Irak, inceputa in urma cu 6 ani si care se va finaliza pe 31 iulie
Programul va cuprinde si o vizita la Bagdad, unde va avea o intalnire bilaterala cu presedintele irakian, dar si cu lideri locali, informeaza NewsIn.

Din delegatia Romaniei mai fac parte ministrul Apararii Nationale, Mihai Stanisoara, seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, seful Directiei Generala de Informatii a Armatei, Gheorghe Savu, comandantul Departamentului Operational Intrunit, generalul Neagoe Visarion.

Ceremonialul de incheiere a misiunii militare romanesti din Irak va incepe la ora 11, ora Romaniei. Vor fi depuse coroane de flori din partea presedintelui si a MApN si va fi tinut un ceremonial religios.

De asemenea, Basescu va acorda distinctii pentru generalul american Raymond Odierno, generalul irakian Babakir Zibari, precum si ministrului Apararii irakian, Abdul Mufriji cu ordinul virtutea militara in grad de cavaler cu insemne de pace. Totodata, Stanisoara va decora un numar de 4 militari romani, iar seful SMG, 7 militari.
Pana in prezent, Romania a participat cu 6.830 militari la operatiile din Irak, pe perioada 2003-2009.
In aceasta perioada, au murit doi militari si au fost raniti alti 12.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.