Politica 4 Iunie 2009 04:25
Daca Parlamentul nu da "drum liber" dosarelor lui Adrian Nastase si serban Mihailescu, Romania nu poate spera la aprecieri pozitive in Raportul pe Justitie.
Atentionarea a fost formulata de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, la finalul intrevederii avute cu secretarul general al CE, Catherine Day, sub coordonarea careia sunt redactate rapoartele pentru Romania si Bulgaria.

"Atat timp cat Parlamentul nu va rezolva toate problemele legate de acordarea unui drum liber investigatiilor in toate dosarele de mare coruptie, nu putem spera la o apreciere pozitiva", a declarat Predoiu. In Parlament se mai afla dosarele fostului premier Adrian Nastase si fostului secretar general al Guvernului serban Mihailescu.

In cazul primului, este vorba de dosarul "Zambaccian 1", pentru care procurorul general, Laura Codruta Kovesi, a solicitat un nou vot, deoarece prima pronuntare a deputatilor in vara anului 2008 s-a produs in baza unor prevederi din regulamentul propriu declarate apoi neconstitutionale de catre judecatorii CCR.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.