Politica 4 Iunie 2009 18:38
Presedintele Traian Basescu a declarat astazi ca scrutinul de duminica reprezinta un test al atasamentului fata de valorile UE si fiecare roman, alegand sa mearga sau nu la vot, va fi responsabil de modul in care vor fi perceputi eurodeputatii.
"O data la fiecare 5 ani, responsabilitatea actului politic se muta de la partide la fiecare cetatean. Vreau sa va spun ca, in functie de prezenta la vot la alegerile din 7 iunie, se apreciaza nivelul de atasament al natiunilor fata de ideea de Uniune Europeana. Dincolo de rezultatele acestor alegeri, mult mai importanta este prezenta romanilor la vot. (...) Fiecare roman este responsabil fata de cum va fi etichetat atasamentul fata de UE. Este o responsabilitate mare, a noastra, a tuturor, impreuna", a aratat seful statului, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni, relateaza NewsIn.

"Cu o participare slaba la vot, reprezentantii Romaniei vor fi putin credibili. Daca prezenta va fi consistenta, ea va fi apreciata ca un mandat solid dat europarlamentarilor trimisi de Romania", a adaugat Basescu, facand apel catre romani sa mearga la urne, oriunde se vor afla. "Fac apel la romani, indiferent de simpatiile politice, sa participe la vot, indiferent unde s-ar afla, pentru ca pe 7 iunie se poate vota pe liste suplimentare, oriunde, dar cu certitudine o singura data. Fac un apel si la administratiile locale ca, in statiunile turistice, sa se asigure ca exista un sistem de indicatoare care sa indrume turistii spre sectiile de votare", a mai cerut Traian Basescu.

Acesta si-a incheiat interventia indemnandu-i inca o data pe romani sa vina la vot pe 7 iunie, “pentru a da semnalul ca natiunea romana este matura si atasata de valorile europene”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.