Politica 3 Iunie 2009 01:25
Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, spune ca social-democratii ar trebui sa iasa de la guvernare dupa alegerile europarlamentare si sa faca "opozitie constructiva", excluzand varianta formarii unui nou Guvern impreuna cu liberalii.
"Eu sunt de parere ca trebuie discutat foarte serios acest lucru, daca are rost sau nu sa ramanem (la guvernare n.r.). Daca lucrurile nu vor functiona, eu cred ca trebuie sa facem o analiza foarte clara dupa aceste alegeri europarlamentare, sa vedem daca merita sau nu sa ramanem si ce avem de facut", a declarat liderul PSD, marti, la Realitatea FM. "Eu am fost impotriva acestei coalitii si sunt de parere ca ar trebui sa iesim de la guvernare", a nuantat liderul PSD, intrebat daca, in opinia sa, ar fi mai bine pentru PSD sa ramana sau sa iasa de la guvernare, informeaza NewsIn.

El a mai spus ca in PSD "sunt niste multumiri generale" in ceea ce priveste functionarea coalitiei. "Este evident ca discutam in interior despre faptul ca noi am intrat in coalitie sa ne aducem aportul pentru ca lucrurile sa functioneze in Romania, nu sa stam sa ne certam si sa discutam unul sau doi ani pentru niste numiri care nici nu au importanta pe fond", a declarat Vanghelie.

Intrebat daca PSD ar trebui sustina un guvern minoritar PDL din opozitie sau sa rastoarne guvernul Boc si sa intre la guvernare impreuna cu liberalii, Vanghelie a spus ca, in opinia sa, cea mai buna formula ar fi ca social-democratii sa ramana in opozitie si "sa faca intr-adevar o opozitie constructiva". El a apreciat ca romanii nu sunt multumiti de guvernare, in contextul crizei economice si ca "populatia nu mai are rabdare sa mai astepte".

In ceea ce priveste refuzul ministrului Transporturilor, democrat-liberalul Radu Berceanu, de a numi un nou sef la TAROM, liderul PSD a apreciat ca lui Berceanu "ii place sa se lase greu". Vanghelie a spus ca, in conditiile in care functia revine PSD in urma intelegerii dintre cele doua partide, problema numirii reprezinta "un principiu in general", nefiind neaparat despre numirea unei anumite persoane. "Cred ca d-lui ministru Berceanu ii place sa se lase greu, asa!", a spus Vanghelie, intrebat de moderator de ce nu s-au facut numirile pana in prezent, in contextul in care au trecut apoximativ sapte luni de cand s-a format coalitia PSD - PDL.

Tot marti, senatorul PSD Alexandru Mazare, fratele primarului din Constanta, Radu Mazare, a declarat intr-o conferinta de presa ca mai multe filiale ale partidului sunt nemultumite de protocolul de guvernare si ca, dupa alegerile europarlamentare, conducerea PSD s-ar putea reuni la Constanta, unde va decide daca va rupe sau nu protocolul cu PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.