Politica 3 Iunie 2009 01:19
Monica Macovei, candidat PDL la alegerile pentru PE, a criticat dur marti seara faptele de coruptie pentru care sunt acuzati de procurori fostul premier Adrian Nastase (PSD) si fostul ministru Traian Remes (PNL), declarand ca cei care au luat "termopane sau caltabosi" au facut de ras Romania.
Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei si ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, au avut marti seara o disputa televizata privind stadiul nesatifacator al reformei in justitie. Macovei a declarat ca PSD, inclusiv Ponta, au impiedicat ridicarea imunitatii lui Adrian Nastase, subliniind ca acesta este unul din motivele pentru care rapoartele pe justitie sunt critice la adresa Romaniei., potrivit NewsIn.

"Este imoral si mincinos sa vreti sa vorbiti despre justitie” a declarat candidata PDL."Doamna Macovei, alaturi de domnul Tokes, sunt agenti anti-romani" a raspuns sec Ponta, adaugind ca fostul ministru al Justitiei "ori abereaza, ori minte” si a facut referire la "dosarele despre termopane si alte nimicuri", despre care a spus ca sunt "inventate" si ca nu au facut altceva "decat sa ne faca de ras in fata Europei".
Este penibil ca un prim-ministru sa fie acuzat de termopane, este o rusine pentru tara asta! Cine a luat termopanele si cine a luat caltabosii ne-a facut de ras ” a replicat Macovei.

De altfel, chiar de la debutul emisiunii, invitatii si-au aruncat replici acide, Victor Ponta acuzand-o pe Macovei ca "paraste pe la Bruxelles" si a mentionat, in context, anumite "cozi de topor din Romania". Disputa a survenit declaratiei lui Macovei, potrivit careia Adrian Severin, prin acuzatiile aduse comisarului pe justitie, Barrot, a facut foarte mult rau tarii.

"Daca noi ne-am lua dupa ce paraste doamna Macovei pe la Bruxelles si pe la prieteni pe acolo, probabil am vinde Romania cum isi doreste doamna Macovei. Eu spun un lucru pe care l-a spus Adrian Severin in numele intregului PSD: atata timp cat in cadrul CE, pe baza unor instrumente, cozi de topor din Romania, suntem tinuti la usa, ba ca avem basca, ba ca n-avem basca..." a sustinut Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.