Senatorul Dorel Onaca si-a anuntat, ieri, in plenul Senatului, demisia din Partidul Romania Mare si din functia de presedinte al Comisiei economice a acestei Camere. "Demisia mea este urmarea ultimelor evenimente din partid. Aceasta ar fi motivatia principala. Sigur ma refer si la momentul plecarii lui Corneliu Ciontu", a declarat senatorul. Dorel Onaca a fost printre membrii Biroului Permanent al PRM care s-au abtinut de la vot atunci cand s-a decis excluderea din partid a ex-presedintelui Ciontu.

"Eu am luptat intotdeauna pentru unitatea in partid", a adaugat senatorul. "Noi stabilisem un program pe care eu l-am respectat. Dar nu mai eram in program, deviasem mult. Atunci mi-am dat seama ca vreau altceva. De altfel, eu am vrut mereu cred ca mai mult decat se putea face, adica am sperat intr-un partid european si o democratizare mai ampla a formatiunii", a mai comentat Onaca. Intr-un comunicat al PRM, demisia senatorului Onaca a fost motivata prin existenta unui santaj, facut cu un dosar penal de spalare de bani, publicat luna trecuta in presa. Comunicatul de presa sugereaza subtil ca in spatele acestei actiuni se afla social-democratul Viorel Hrebenciuc.

Mai exista informatii conform carora ex-peremistul Onaca s-ar putea inscrie in PSD. Intrebat despre o astfel de mutare politica, senatorul a raspuns ferm: "Nu este cazul. Sunt informatii pe care nu le comentez. Ei intotdeauna gasesc motive. Pentru mine a fost o situatie spontana, este o pozitie personala si timpul o sa-mi demonstreze daca a fost o decizie inteleapta. Nu am trecut imediat la alt partid tocmai pentru a nu lasa loc suspiciunilor. Nu voi merge la PSD. De noua ani am fost permanent in opozitie. Acum meditez si apoi voi lua o decizie".

Dorel Onaca a declarat ca, in continuare, va fi senator independent. El a fost inlocuit, in fruntea Comisiei economice, de senatorul Dan Claudiu Tanasescu.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.