Comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, si-a exprimat convingerea ca procesul de integrare a noilor aspiranti in Uniunea Europeana va continua, chiar daca esecul ratificarii Constitutiei europene si disensiunile dintre membri la summit-ul de la Bruxelles i-au facut pe multi sa fie foarte sceptici.

Rehn a spus ieri, conform ziarului englez "The Guardian", ca Romania si Bulgaria vor fi admise in Uniunea Europeana in 2007, conform programului convenit. Singura conditie pe care a pus-o comisarul european a fost cea a respectarii criteriilor stabilite pentru cele doua tari, prin tratatele de aderare. El a mai spus ca si negocierile cu Turcia vor incepe in luna octombrie, conform calendarului.

Chiar daca Rehn este optimist, extinderea europeana nu este privita cu ochi buni de multi oficiali europeni. Un ministru prezent la summit-ul de la Bruxelles a spus ca "extindere" a devenit un cuvant "murdar". Ca rezultat direct, tarile candidate vor fi mult mai dur judecate in ceea ce priveste respectarea criteriilor de aderare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.