Deputatii ex-PRM vor depune saptamana viitoare actele necesare infiintarii Partidului Popular. "Pana astazi, dupa centralizarea datelor, avem peste 20.000 de adeziuni. Eu cred ca miercuri vom merge la Tribunalul Bucuresti pentru a depune documentatia necesara inscrierii partidului in Registrul Partidelor Politice", a declarat, pentru A.M. Press, Corneliu Ciontu. El a mai spus ca vineri va fi definitivat programul politic al formatiunii, precum si sigla partidului, sigla care foloseste elemente grafice care tin de "simbolistica veche romaneasca". Conditiile minime pentru inscrierea unui nou partid, conform legislatiei in vigoare, sunt depunerea listelor cu cel putin 25.000 de adeziuni stranse din minimum 18 judete ale tarii.

Cei 14 deputati ex-PRM, care s-au alaturat deputatului Corneliu Ciontu, s-au declarat nemultumiti de afirmatiile conform carora votul lor dat impotriva motiunii de cenzura initiate de PSD ar fi fost conditionat de mentinerea in functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor a lui Corneliu Ciontu. Liderul ex-peremistilor, Corneliu Ciontu, a declarat ca votul a fost o reactie normala. "Daca voiau intr-adevar o motiune serioasa de cenzura, n-aveau decat sa o lanseze dupa Raportul de tara din noiembrie. Noi nu am negociat cu nimeni, nici de la putere, nici de la opozitie. Pentru unii este foarte greu de inteles cand se incearca sa se faca un alt fel de politica, o politica transparenta, fara trocuri. Pana nu ne infiintam partidul, nu putem face nici o intelegere cu nimeni", a declarat pentru A.M. Press Corneliu Ciontu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.