Politica 2 Iunie 2009 12:31
Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat luni, la finalul sedintei coalitiei, ca Executivul a fost mandatat sa ia o decizie cu privire la asumarea raspunderii pe cele doua Coduri juridice, in cadrul sedintei de Guvern de miercuri.
"Miercuri a fost mandatat Guvernul, in sedinta de Guvern, sa ia o hotarare in ceea ce priveste asumarea raspunderii", a anuntat Flutur. El a adaugat ca marti va avea loc o noua dezbatere in Parlament cu ONG-urile.

Premierul Emil Boc anuntase ca o hotarare in privinta formularii si inaintarii Parlamentului a scrisorii de asumare a raspunderii va fi discutata in sedinta coalitiei de luni. "O decizie se va lua in functie de discutiile din coalitie, este o hotarare care trebuie luata aici in primul rand. In functie de rezultatele acestor discutii, care vor avea loc luni, vom lua o decizie", a afirmat primul-ministru, cu precizarea ca este posibil ca "formularea de asumare a raspunderii" sa fie facuta in aceasta saptamana.

De asemenea, ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, a explicat ca dupa primirea scrisorii lui Boc Birourile Permanente ale celor doua camere ale Parlamentului stabilesc un termen in care sa se prezinte proiectul de lege. "Intre timp se fac amendamente, se prezinta proiectul de lege si daca cineva e nemultumit face o motiune de cenzura. Daca nu se face motiune de cenzura sau daca se face si este respinsa, textul legii se considera adoptat si pleaca la presedinte pentru promulgare", a spus Ponta.

In aceasta privinta, prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, declara pe 18 mai ca liberalii isi mentin intentia de a introduce o motiune de cenzura in situatia in care Guvernul isi asuma raspunderea pe Codurile juridice, iar motiunea ar fi sprijinita si de UDMR


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.