Politica 1 Iunie 2009 23:27
Presedintele PSD Mircea Geoana a lansat duminica la Piatra Neamt un atac la adresa partenerilor de guvernare, spunand despre PDL ca este "un partid fara ideologie, format din oameni care vorbesc foarte mult" si despre primii doi candidati de lista PDL ca au reprezentat "o frana" pentru Romania.
"Am ramas surprins fata de panotajul excesiv in favoarea PDL din Piatra Neamt, care-i promoveaza tocmai pe cei care au reprezentat o frana in dezvoltarea Romaniei moderne: Theodor Stolojan si Monica Macovei. Trebuie sa spunem oamenilor ca din nestiinta cei doi au facut asa ceva", a spus Geoana, adaugand ca PDL este "un partid fara ideologie, format din oameni care vorbesc foarte mult". "La noi, PDL este un partid format din oameni care vorbesc mult si cam atat. Fara nicio ideologie, pentru ca nu sunt nici de dreapta, nici de stanga si nici de centru, in frunte cu Traian Basescu, care a distrus si bruma de credibilitate a Romaniei in Europa. De aceea nu ne vedem in Europa. Cine suntem noi in Europa, daca n-am propus Europei niciun proiect?", a intrebat retoric Mircea Geoana.

Liderul PSD si-a indreptat apoi atacul spre grupul politic din care PDL face parte in Parlamentul European. "Acum ei incearca sa acrediteze ideea ca PPE, din care PDL face parte, este cea mai mare familie politica din Europa, dar conservatorii britanici au anuntat ca se vor retrage din PPE. Mai raman liberalii, care au un grup mic si prezinta un proiect expirat, pe cand grupul socialistilor-europeni va fi cel mai mare din Parlamentul European. Daca mai adaugam la asta faptul ca tendinta de alianta in Parlamentul European este intre socialisti si liberali, vedem viitoarea directie in care se indreapta Europa", a spus Mircea Geoana, care a mai mentionat ca PSD va fi a patra forta din Europa care da cei mai multi europarlamentari socialistilor europeni, informeaza NewsIn.

"PSD va castiga alegerile europarlamentare, in ciuda vicisitudinilor la care suntem supusi cu acest panotaj interesant din Piatra Neamt, la care doar portocalii si EBa au acces si vom fi a patra forta din Europa care vom da parlamentari colegilor nostri socialisti. In aceste conditii, va spun ca avem oameni valorosi pe care putem sa-i propunem oricand in functia de comisar european si speram sa obtinem un portofoliu aducator de influenta. Ii avem pe Adrian Severin sau pe Mihai Tanasescu, care pot ocupa oricand aceasta functie", a conchis Mircea Geoana.
Europarlamentarul Alin Antochi, originar din Neamt, aflat pe pozitia a 16-a pe lista PSD, a subliniat la randul lui problemele legate de afisaj in campania electorala din Piatra Neamt, subliniind ca batalia este inegala. "In cazul in care batalia ar fi fost egala, cred ca aveam sanse foarte mari sa castigam alegerile in Neamt, dar ni s-a interzis in Piatra Neamt sa folosim panourile mari si mediacuburile publicitare. Este modul in care PDL intelege sa foloseasca puterea in folosul propriu si modul in care stie sa guverneze pe plan local", a spus Alin Antochi. Deputatul Ioan Munteanu a promis, insa, ca PSD Neamt se va clasa pe locul 4-5 pe tara, ca numar de voturi castigate in alegerile din 7 iunie, iar Neamtul va redeveni "rosu".

Primarul Gheorghe Stefan, presedintele PDL Neamt si vicepresedinte la nivel national, a spus ca alianta cu PSD este una nefireasca, dar spera ca lucrurile sa revina la normal in Romania. Gheorghe Stefan a mai spus ca PSD este principalul vinovat pentru ceea ce s-a facut in guvernarea trecuta, deoarece social-democratii au spijinit o guvernare minoritara. "Alianta cu PSD este nefireasca. Este un pact pentru salvarea Romaniei din criza economica, dar sper ca lucrurile sa redevina la normal. De fapt, cred ca PSD este principalul vinovat pentru guvernarea trecuta, deoarece au sprijinit un guvern minoritar, pentru diverse privilegii", a spus Gheorghe Stefan duminica.
Presedintele PSD Mircea Geoana, insotit de Viorel Hrebenciuc si de ministrul Marian Sarbu au sosit duminica dupa-amiaza pe terenul de fotbal din Roznov, dupa care au facut o baie de multime intre 6.000 de sateni in comuna Piatra Soimului. Acolo au fost intampinati cu paine, sare si tuica de primarul localitatii, dar si de parlamentarii PSD Ioan Munteanu (presedintele PSD Neamt), senatorul Ioan Chelaru si deputatul Culita Tarata. La Piatra Neamt, Mircea Geoana a fost asteptat de Adrian Severin si Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.