Politica 31 Mai 2009 15:37
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat sambata, la Alexandria, ca romanii trebuie sa gandeasca Europa cu mintea lor, deoarece de la 1848 Romania a imitat Occidentul, indemnandu-i pe tineri sa nu se lase "sedusi de falsi idoli", deoarece in politica sunt "foarte multi care dau exemple gresite".
"Sa nu va lasati sedusi de falsi idoli, sa nu credeti vreo secunda ca se poate realiza cineva in viata in absenta unui proiect, a unei munci serioase si a unei dorinte de autodepasire. Exista din pacate si in politica foarte multi care dau si exemple gresite(...)Sa incercam sa gandim Europa cu mintea noastra a romanilor, sa nu acceptam faptul ca in alta parte, la Berlin sau la Paris, la Bruxelles sau la Strasbourg, oricat de importante ar fi acele institutii, ei gandesc in locul nostru", a afirmat Geoana, citat de NewsIn.

Totodata, liderul PSD a sustinut ca, "pana la urma, Romania a fost intotdeauna o tara care s-a dezvoltat incercand sa imite tarile din vest". "Intotdeauna de la 1848 incoace, de la Balcescu incoace, de la Mica Unire, de la Marea Unire, tot timpul am incercat sa aducem acasa un model de dezvoltare din Occident. Elitele noastre plecau si studiau prin strainatate se intorceau si, mai bine sau mai rau, incercau sa aduca Europa acasa", le-a zis Geoana tinerilor prezenti la Alexandria.

Mai mult, Geoana a atras atentia in privinta unui "nationalism ingust extrem de nociv" care ameninta proiectul politic european. "Cred cu tarie ca proiectul european este in acest moment in pericol, este in pericol, pentru ca uitati-va cum aceasta criza a redesteptat un fel de egoism national. In Franta e si un Guvern de dreapta acolo, e adevarat, au incercat sa gaseasca formule de a-si salva economia franceza incercand sa opreasca investitiile in alte tari europene", a exemplificat Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.