Politica 31 Mai 2009 17:20
Candidatul independent la alegerile europarlamentare Elena Basescu a fost pusa in pozitia de a-si apara tatal, in cadrul unei intalniri cu tineri din Ploiesti, dupa ce unul dintre ei a spus ca presedintele nu poate fi un exemplu de respectare a regulilor deoarece s-ar fi urcat beat la volan.
Elena Basescu a participat, vineri, alaturi de presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase (presedinte PDL Prahova), primarul din Ploiesti Andrei Volosevici si deputatul PDL Sever Voinescu la o intalnire cu tineri elevi si studenti ploiesteni cu tema "Vrei sa fii lider?".

Discutiile s-au concentrat, in mare parte, pe subiectele referitoare la emigratie si respectul fata de reguli. In acest punct, o tanara eleva a provocat rumoare in sala cand a spus: "Cum sa fie respectate regulile cand presedintele tarii se urca beat la volan?". "Nu pot sa cred! Cine se urca beat la volan?", a spus scandalizata Elena Basescu, adaugand ca este vorba de o informatie neverificata vehiculata de mass-media. In apararea presedintelui Basescu a sarit si Roberta Anastase. "Ce n-am facut si nici nu accept la adresa altor persoane este sa incercam sa jignim", a spus presedintele Camerei Deputatilor.

Un alt moment mai aprins al dezbaterii a fost generat de dorinta multora dintre cei prezenti de a emigra."Este foarte cool sa zic <<Imi bag picioarele in tara asta si plec>>. Atunci, du-te, pentru ca e o experienta care trebuie traita, dar lumea ideala de acolo, de fapt nu exista", a apreciat Anastase. La randul sau, fiica presedintelui a spus ca intentia de a emigra fara a explora oportunitatile din tara este o chestiune de superficialitate. "De cand este o chestiune de superficialitate sa lasi familie, sa lasi prietenii si sa lasi tara ca sa pleci in strainatate?", a replicat unul dintre adolescentii prezenti. In schimb, pozitia Elenei Basescu a fost aparata de un student basarabean. "Eu studiez aici, dar vreau sa ma intorc in tara. Sunt si in Romania oportunitati, spre deosebire de Moldova. Daca nu ma credeti, va fac o viza pentru Republica Moldova", le-a replicat basarabeanul celor dornici sa paraseasca Romania, transmite NewsIn.

O alta participanta la dezbatere s-a declarat nemultumita de faptul ca se face campanie electorala intr-un mediu universitar, facand referire directa la faptul ca Elena Basesc era insotita de o parte din stafful de campanie, care purta tricouri inscriptionate "EBA. Ia atitudine".

"N-am venit sa impart materiale promotionale. Sunt un tanar care a luat atitudine si am venit sa asist la o dezbatere pentru ca ma intereseaza problemele tinerilor", a spus Elena Basescu. Totusi, dupa dezbatere cativa tineri au impartit sacose care contineau tricouri, calendare si pixuri pe care scria "EBA".

Intrebata, la finalul dezbaterii, cum apreciaza pozitiile tinerilor ploiesteni, Elena Basescu a raspuns: "Sunt tot felul de atitudini, unele constructive, altele distructive pentru ei (...) Unii depasesc limita, cred tot ce vad la televizor. I-am vazut dezamagiti, foarte frustrati si foarte inraiti. Unii sunt la terminarea liceului, iar la varsta asta si eu eram la fel de razvratita si de frustrata", a spus fiica presedintelui.

Dupa dezbatere, Elena Basescu si Roberta Anastase au stat putin de vorba si apoi au plecat impreuna de la sediul Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.