Politica 29 Mai 2009 15:15
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a prezentat joi, in cadrul unei conferinte de presa, proiectul de reorganizare a Ministerului Justitiei, prin care se urmareste reducerea costurilor, dar si "curatenia generala in minister", astfel incat "sa ramana numai cei care sunt competenti".
"Reorganizam ministerul prin reducerea costurilor inutile. E momentul sa incepem o curatenie generala in minister. Cine e competent ramane, cine nu pleaca. Iar cei care raman, sa fie platiti echitabil", a declarat ministrul Catalin Predoiu, care a precizat ca, in urma reorganizarii, s-ar putea economisi peste 1 milion de euro din bugetul anual al ministerului, relateaza NewsIn.

Ministrul Justitiei a anuntat ca va desfiinta posturile de conducere care se suprapuneau, precum si cele 14 posturi de director adjunct din minister. "Am desfiintat posturile de conducere care se dublau inutil. Avem posturi de sef serviciu peste care se suprapun inutil posturi de director adjunct si posturi de director. Transformam un post de director in sef de serviciu. Am desfiintat postul de secretar general adjunct pentru ca era inutil", a spus Predoiu. De asemenea, ministrul a dispus incetarea detasarilor magistratilor din cadrul ministerului. In acest fel s-ar putea economisi 450.000 de euro pe an, potrivit ministrului.

Conform proiectului, directiile din minister vor fi grupate pe baza similitudinii activitatilor, in patru directii generale: legislatie si afaceri juridice, cooperare, sprijin logistic, dezvoltare si management. "Se desfiinteaza prin transformare trei directii, doua dintre ele se transforma in altele si una se transforma in serviciu", a spus Predoiu.

Ministrul a mai declarat ca, in termen de 90 de zile se va face o evaluare privind eficienta administrativa si, daca va fi cazul, va propune guvernului pachetul de masuri necesare pentru o noua reorganizare.

Ministrul Justitiei a mentionat ca Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de reorganizare a MJ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.