Politica 28 Mai 2009 16:13
PRM si PNG-CD au semnat, miercuri, un pact electoral prin care se angajeaza sa colaboreze "exemplar" pentru europarlamentare, iar George Becali nu exclude o viitoare fuziune, daca rezultatele la alegeri vor fi bune.
"Practic, vor fi doua partide, dar un singur electorat", se arata in documentul semnat de Corneliu Vadim Tudor si George Becali.

Potrivit documentului, "electoratul comun al PRM si al PNG-CD are datoria morala, fata de prezentul si viitorul acestei tari, fata de statutul Romaniei de tara membra a Uniunii Europene, sa ii voteze pe candidatii PRM". PNG-CD va sustine Partidul Romania Mare in alegerile pentru PE, asigurandu-i toate conditiile si tot sprijinul logistic pentru accederea cat mai multor candidati in Parlamentul European, transmite NewsIn.

"Prezentul pact electoral se constituie in preambulul unei colaborari viitoare mai ample si de lunga durata", se mai arata in document. Intrebat daca pactul constituie premisa unei viitoare fuziuni, George Becali a spus ca, daca scorul pe care il va inregistra PRM la europarlamentare va fi bun, atunci se va face si o fuziune, iar partidul se va numi tot PRM, "pentru a cladi un partid puternic in Romania".

Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a spus ca pactul electoral constituie "un moment important pentru cristalizarea unui pol politic, care are datoria morala sa salveze aceasta tara de la dezastru".

Documentul a fost semnat de liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, de George Becali, in calitate de membru PRM si "mentor PNG-CD", si de vicepresedintele PNG-CD, Virgil Becali.

Partidul Romania Mare a cheltuit 200.000 de euro in campania pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie, potrivit lui George Becali, care a mai declarat ca a contribuit in mod egal cu PRM la aceasta suma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.