Traian Basescu va face analiza promisa in urma cu sase luni la institutiile din sistemul de Justitie si Siguranta Nationala

Cu o saptamana inainte de expirarea termenului de sase luni dat institutiilor din sistemul de justitie si siguranta nationala, presedintele isi schimba strategia. El a dat semnalul ca ar fi renuntat la un bilant in adevaratul sens al cuvantului. "Eu nu am utilizat cuvantul <>. Voi face o analiza, ceea ce inseamna mult mai putin decat un bilant", a declarat Basescu, intr-un interviu acordat Radio France International. El a adaugat ca "poate abia primul an sa fie momentul unui bilant". "Dar sase luni am analizat functionarea institutiilor care depind de presedintie, si nu numai, si voi actiona in consecinta", a mai spus Basescu. Intr-un alt interviu, acordat ziarului "Romania libera", seful statului anunta ca "vor fi schimbari, in mod categoric, vor fi si mentineri pe functii".

Vizite-surpriza

Conform unor surse de la Palatul Cotroceni, Basescu isi va transmite verdictele catre conducerile institutiilor vizate in cadrul unor vizite neanuntate pe care le va face saptamana viitoare la sediile acestora. "Presedintele nu va face un bilant public al presedintiei, dar va analiza activitatea institutiilor pe care a promis ca le va monitoriza", ne-a declarat sursa citata. De asemenea, este putin probabil ca seful statului sa actioneze spectaculos, prin destituiri publice. Conform surselor citate, Basescu isi va comunica concluziile catre sefii institutiilor in cadrul unor intalniri cu acestia, intalniri la care presa nu va fi invitata sa asiste. De altfel, de la sediile Parchetului General, al SIE, SRI si al Ministerului de Interne ni s-a spus, ieri, ca nu se stie nimic de vizita lui Basescu. In luna ianuarie, imediat dupa preluarea mandatului de presedinte, Basescu a efectuat un "turneu" pe la SRI, SIE, Ministerul de Interne,STS, Parchetul General si PNA, unde a transmis ca au la dispozitie sase luni pentru a-l convinge de buna-credinta si profesionalismul lor.

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.