Politica 27 Mai 2009 18:19
Fostii adepti ai Regelui Cioaba din Bistrita-Nasaud, constituiti in Asociatia social-democrata a romilor ardeleni, au semnat, marti, un protocol de colaborare cu PSD Bistrita-Nasaud, transmite corespondentul NewsIn.
Presedintele asociatiei, Matei Lacatus, a declarat ca organizatia sa are peste 2.300 de membri care vor vota candidatii PSD.

Noi nu vrem nimic acum, nu ne targuim, nu suntem la taraba. Vrem doar sa fim sprijiniti in viitor”,a spus Matei Lacatus.

Asociatia social-democrata a romilor ardeleni a fost infiintata in august 2008, de peste 600 de fosti membri ai Centrului crestin al romilor, condus de Regele Cioaba. Liderul judetean, Matei Lacatus, a declarat la vremea respectiva ca a decis sa plece impreuna cu toti membrii Centrului crestin al romilor Bistrita-Nasaud si sa faca o alta organizatie, deoarece romii au fost obligati sa candideze pe listele altor partide si nu au primit niciun ajutor din partea Regelui Cioaba.

Matei Lacatus a detinut in urma cu mai multi ani functia de presedinte al Partidei Romilor filiala Bistrita-Nasaud, dar a parasit formatiunea din cauza unor divergente cu deputatul Nicolae Paun, liderul national al partidei.

PDL Bistrita-Nasaud a semnat, la sfarsitul saptamanii trecute, un protocol de colaborare cu Partida Romilor Pro Europa, condusa in Bistrita-Nasaud de Emil Neia Lacatus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.