Politica 25 Mai 2009 05:02
Ministrul Transporturilor povesteste intr-un interviu pentru Cotidianul ca pastreaza in telefonul sau un SMS cu o declaratie oficiala a lui Mircea Geoana pe care o va folosi ca argument in iarna pentru scoaterea PSD de la guvernare.
Parlamentarii PDL au cerut o intalnire cu presedintele Basescu pentru a discuta diferite chestiuni, nemultumiri legate de activitatea lor. Unii se plang ca deciziile se iau la nivel de guvern, le sunt comunicate si atat. In plus, ei voiau sa afle ce se intampla cu candidatura domnului Basescu.

Banuiesc ca cei de la Camera Deputatilor si de la Senat vor o intalnire cu domnul Basescu ca sa mai discute si ei asa mai direct si sa fie si ei mai in mijlocul actiunii.

Sunt foarte, foarte multi noi si sigur ca ti-e mai greu la inceput ca sunt foarte multi pe-acolo in Parlament, un singur microfon, toti vor sa zica ceva.

Primii 10- 12 ani sunt mai grei. Eu mai am putin si implinesc 20 de ani (n.red. - de activitate parlamentara). Sunt unii care vor din a douazecea zi sa fie mari si foarte tari. Ee, nu totdeauna se poate. Si eu cand am intrat in Parlament aveam 36 de ani, eram printre tineri. Cat despre candidatura domnului presedinte, aici suntem in aceeasi echipa.

Nu stiti daca va candida sau nu?

Eu personal cred 100% ca presedintele va candida, dar din moment ce presedintele a spus ca nu a luat inca o decizie ramane un semn de intrebare. Eu, spre deosebire de ei (n.red. - parlamentari), mai am inca vreo 2.500 de semne de intrebare si atunci nu ma gandesc numai la acel semn de intrebare. In orice caz, daca va exista o astfel de intalnire, nu cred ca presedintele le va spune, baieti, m-ati chemat aici, stati sa va spun tot ce am de gand sa fac. Nu. Presedintele isi conduce activitatea si cariera politica asa cum considera dumnealui, nu cum il intreaba proaspetii senatori si deputati. Eu cred ca sunt niste oameni acolo foarte valorosi, care trebuie sa aiba insa putina rabdare. Se intampla oricui, mi s-a intamplat si mie. Ei au schimbat foarte mult activitatea, adica dintr-odata

s-au trezit intr-o altfel de chestiune, unde e si un fel de egalitate asa intre ei, pentru ca toti sunt la inceput. Sunt oameni acolo care pana acum jumatate de an erau directori, nu stiu, Sever Voinescu era la televizor, facea emisiuni, si dintr-odata constata ca sunt la fel cu alti 343 de directori, ca sunt toti la fel. Chestiunea asta te descumpaneste putin, dar e adevarat ca, daca stai acolo si-ti faci treaba, usor, usor... Nici nu poti din prima zi de armata sa vrei sa fii general.

Revenind la prezidentiale, pentru ca toata lumea e in campanie, PDL deocamdata e in expectativa.

Nu. PDL nu e deloc in expectativa. E intr-o foarte tare campanie si pentru europarlamentare, si pentru prezidentiale. Ca toata lumea.

Ce se va intampla totusi daca se ajunge la indicele acela de 10% somaj, de care depinde candidatura presedintelui Basescu? Aveti un candidat pregatit?

Cred ca avem cativa candidati care sunt la fel de pregatiti ca si Geoana si Crin Antonescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.