Politica 25 Mai 2009 04:56
Esecul Uniunii Europene de a struni "un astfel de individ iesit de sub control precum (presedintele roman Traian) Basescu" s-ar putea dovedi "deosebit de periculos", a avertizat presedintele in exercitiu al R. Moldova, Vladimir Voronin, intr-un interviu publicat duminica de RIA Novosti.
Presedintele in exercitiu al R. Moldova, Vladimir Voronin, cere UE sa ia masuri impotriva politicienilor romani care se fac vinovati pentru revoltele antiguvernamentale de luna trecuta din capitala Moldovei, informeaza NewsIn.

"De ce structurile europene nu-i pun la locul lor pe politicienii romani?", s-a intrebat Voronin in interviul pentru agentia rusa de presa. "Avem relatii bune cu Uniunea Europeana. Iar acum lucram la un nou plan pentru a ne dezvolta relatiile. Si credem ca UE ar trebui sa-i puna la locul lor pe acei oficiali nesabuiti, indiferent de pozitia sau statutul lor", a spus presedintele in exercitiu al R. Moldova.

Vladimir Voronin si guvernul sau au acuzat Romania de implicare in tulburarile postelectorale de la Chisinau in timpul carora sediile Parlamentului si Presedintiei au fost devastate de protestatari, dintre care multi fluturau drapele romanesti. Romania a respins aceste acuzatii, reaminteste RIA Novosti.

Si privinta situatiei politice interne, Voronin averizeaza in legatura cu pericolul prelungirii bataliei politice, in perspectiva dificultatilor din mediul economic. "Suntem in proces electoral de aproape patru luni, asa ca pentru tara in ansamblu, pentru economie, pentru popor, alegerile anticipate nu sunt necesare si nici benefice", a spus Voronin.

El a comparat situatia cu cea din Ucraina, unde problemele economice au fost exacerbate de luptele politice de durata. "Am vazut in ultimii ani ce s-a intamplat cu alegerile parlamentare din Ucraina. Iar noi n-am vrea ca aceasta boala sa vina peste noi si noi sa contiunam campanii electorale perpetue. Aceste campanii nu sunt ieftine", a atras atentia Voronin. De altfel, el se indoieste ca moldovenii si-ar dori un alt scrutin.

"Nimeni nu poate spune cu certitudine ca peste 50% din electorat va merge la vot", a declarat Voronin, in conditiile in care pentru validarea alegerilor este nevoie de aceasta rata de participare la vot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.