Politica 25 Mai 2009 04:54
Consilierul prezidential Eckstein Kovacs Peter a fost reales, duminica, presedinte al Cercului Liberal din cadrul UDMR, o platforma din cadrul Uniunii infiintata in 1992, transmite corespondentul NewsIn.
Adunarea generala a platformei unionale, desfasurata la castelul Banffy din comuna clujeana Bontida, l-a reconfirmat pe Eckstein, pentru a cincea oara, insa acesta a anuntat ca este ultimul mandat, lucru pe care l-a sugerat si unor lideri UDMR.

"Conferinta nationala a Cercului Liberal a purces la alegeri unde am fost reales pentru a cincea oara in calitate de presedinte, pe care am mai indulcit-o spunand ca este ultimul mandat pe care inteleg sa il duc la sfarsit. Vreau sa dau un exemplu si altor conducatori din UDMR, care sunt de foarta multa vreme in jilt. Odata, toate se termina”, a afirmat Eckstein pentru NewsIn.

Acesta a mai anuntat, in cadrul unei conferinte de presa, ca in cadrul sedintei au fost adoptate mai mult documente, printre care o rezolutie, prin care Cercul Liberal solicita sa fie inclus in grupurile de lucru pe care UDMR le-a stablit in urma intelegerii cu Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT).

"Am solicitat membrilor si simpatizantilor nostri sa se prezinte la vot la alegerile pentru Parlamentul European si sa voteze lista UDMR iar legat de acesta am mai solicitat sa facem parte din aceste foruri care se constituie intre UDMR si CNMT, ca de partea UDMR sa fim si noi prezenti, pentru ca, fara o voce si o gandire liberala, aceasta solidaritate sau unitate maghiara nu este completa”, a mai spus consilierul prezidential.
Tot duminica, Adunarea Generala a platformei a mai adoptat un document care se constituie intr-un apel la adresa autoritatilor si societatii civile pentru stoparea manifestarilor netolerante.

"Constatam ca, atat in comunitatea maghiara, dar si in general in Romania, intoleranta este un fenomen care este in crestere si fata de care autoritatile dar si societatea civila, pedagogii, trebuie sa ia atitudine”, a afirmat Eckstein Kovacs Peter.

Acesta a mai anuntat ca Cercul Liberal va infiinta o asociatie care sa promoveze ideile liberale in societate. Un ultim document solicita Primariei Cluj-Napoca inscriptionarea monumentelor din urbe si in germana si maghiara, nu doar in romana, engleza si franceza, cum a anuntat primarul Sorin Apostu.

In conducerea Cercului Liberal au fost alesi duminica vicepresedintii Peter Hunor, pe probleme de tineret, Czika Tihamer, pe probleme organizatorice si de comunicare, Egyed Peter, pe probleme de invatamant, cercetare si cultura, si Hegedus Csilla, care va fi presedintele asociatiei care va promova ideile liberale in societate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.