Politica 25 Mai 2009 04:51
Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a acuzat PNL, duminica, la Brasov, de praduirea finantelor Romaniei, referindu-se la liberali cu termenul de "lacuste", si i-a asigurat pe cei prezenti ca Executivul Boc are drept prioritate sa faca ordine in finante si sa treaca la euro.
"In programul politic al partidului nostru avem o prioritate: aceea ca Romania sa treaca cat mai curand la moneda euro. Aveti euro in buzunare? Cu Guvernul Boc veti avea! Avem nevoie de euro pentru ca vrem sa transformam economia romaneasca intr-una din cele mai competitive din Europa, pentru ca numai asa vom reusi sa crestem stadndardul de viata al tuturor romanilor. Din pacate, acum nu putem avea euro, pentru ca domnii liberali, aceste lacuste, ne-au lasat cu cel mai mare deficit din ultimii 20 de ani, si tot noi avem cea mai mare inflatie din statele membre ale UE. Eu cred cu tarie ca daca aveam euro, puteam trece mai usor peste criza economica. Sunt altii care gandesc diferit.

Cine vrea ca Romania sa aiba euro? Toti cei care au luat credite in euro pentru a-si construi o locuinta sau sa importe utilaje performante si acum se tem ca sa nu creasca prea mult cursul de schimb. Cine nu vrea euro? Sunt cei care vor ca prin fluctuatiile de curs sa castige. Nu-i intereseaza ca daca creste cursul euro saraceste populatia. Cine doreste euro? Cei care vor sa ia un credit sa se dezvolte sau sa inceapa o afacere si cand se duc la banci vad ca practicam cele mai mari dobanzi din Europa, sau aproape cele mai mari. Cine nu vrea euro? Cei care aduc euro din strainatate pe care-i iau cu o dobanda si dau aici credite firmelor sau populatiei cu o dobanda dubla sau tripla, incat nu-ti mai vine sa te duci la nici o banca. Vor euro cei care fac exporturi sau importuri si nu vor ca fluctuatia cursului de schimb sa le manance din venituri. Iata de ce dorim sa ajungem la euro mai repede. Nu vor euro unii care si-au dat salarii de mii si mii de euro in Romania si spun ca nu suntem inca pregatiti sa trecem la euro“, a spus Stolojan la mitingul electoral de la Brasov, transmite corespodnentul NewsIn.

Acesta a precizat ca este imperativ ca Romania sa treaca cat mai repede la moneda europeanp, dar ca, pentru acest lucru, este necesar ca sa fie ordine in finantele tarii.

"Noi facem ceea ce trebuie ca sa ajungem cat mai repede la euro, facem ordine in finantele tarii, dupa dezastrul lasat de lacustele liberale cu sprijinul PSD-ului, dupa ce au guvernat doi ani de zile in dispretul banului public“, a spus prim-vicepresedintele democrat-liberal.

Theodor Stolojan a fost prezent la Brasov alaturi de membri de partid din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, la lansarea candidatilor PDL pentru Parlamentul European. La miting au fost prezenti, alaturi de Theodor Stolojan si presedintele PDL Emil Boc, Monica Macoivei, Traian Ungureanu, Cristian Preda, Dragos David si presedintele PDL, premierul Emil Boc, dar si o parte din conducerea PDL: minstrii: Elena Udrea, Monica Iacob Ridzi, Gheorghe Pogea si Vasile Blaga, presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase, deputatul Raluca Turcan si presedintii organizatiilor PDL din Regiunea 7 Centru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.