Politica 25 Mai 2009 16:36
Europarlamentarul Tokes Laszlo, primul pe lista "Solidaritatii Maghiare" pentru alegerile din iunie, a declarat duminica, la Tg Mures, ca nu mai spera sa obtina atat de multe voturi de la romanii care l-au votat in 2007, transmite corespodnentul NewsIn.
“Eu as dori din inima sa ma voteze romanii care m-au votat, dar e mai greu sa vin cu lista catre romani. Cand ma duceam eu singur, era mai usor. In 2007, m-au votat circa 18.000 din 180.000. Din acestia, 6.000 numai din Iasi”, a declarat Tokes, potrivit NewsIn.

Acesta a adaugat ca, pentru viitor, se gandeste la un numitor comun, pentru romani si maghiari. “Este o problema delicata. Din inima as face campanie intre romani, dar stiu ca problema nationala este foarte accentuata, ii indeparteaza de cauza maghiara si nu gasim inca solutia ca laolalta sa castigam, sa ne sprijine. Eu cred ca termenii generali ai democratiei ar putea sa ne uneasca, ca in acest cadru democratic se include si drepturile minoritatilor, ale oamenilor, drepturile omului”, a afirmat episcopul.

Tokes Laszlo a recunoscut ca prefera sa isi faca o campanie singur, fara UDMR. “Asa ne-am inteles. Noi credem ca adunam mai multe voturi daca mergem pe cai diferite. Noi adunam voturile care ne apartin, dansii voturile simpatizantilor UDMR”, a explicat episcopul.

Duminica, la Biserica Reformata din Tg Mures, Tokes Laszlo a tinut o slujba religioasa, urmata de una electorala, dar si culturala. Au fost prezenti politicieni de rangul doi din Ungaria, iar corul judetului Alba a sustinut un recital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.