Politica 25 Mai 2009 17:43
Ministrul turismului, Elena Udrea, apreciaza ca primarul capitalei nu are nicio prioritate legata de turism in Bucuresti si ca exista o scadere a numarului de turisti si pe segmentul de bussines, care se vede, in general, in orase, respectiv si in Bucuresti, transmite corespondentul NewsIn.
„Exista o scadere a numarului de turisti pe segmentul de turism bussines si asta se vede in general in turismul de orase. In capitala, spre exemplu, gradul de ocupare a scazut foarte mult, pentru ca noi nu avem o capitala turistica din pacate, capitala s-a pretat numai turismului de bussines, scazand activitatile economice, a scazut dramatic si numarul oamenilor de afaceri care calatoresc in Bucuresti”, a declarat, sambata, la Covasna, Elena Udrea.

In acest context, ministrul turismului si-a exprimat speranta ca pe fondul revenirii situatiei economice acest lucru se va indrepta, si segmentul acesta de turism de bussines va fi completat cu turismul de city break, care se practica in toata Europa si in toate capitalele.

„Toate capitalele, toate marile orase sunt vizitate ca destinatii de turism si sa speram ca vom putea introduce Bucurestiul pe harta acestor tipuri de destinatii. Sigur, ne trebuie un parteneriat cu Primaria Bucurestiului pe care nu-l avem, din pacate d-l primar actual al capitalei nu are nicio prioritate legata de turism, ministerul va avea propriul program de dezvoltare a Bucurestiului ca destinatie turistica, avem si proiectul legat de exploatarea resurselor de ape termale din zona Bucurestiului si din zona capitalei”, a mai spus Udrea.

Aceasta a completat ca, pana in prezent, turismul a avut o crestere de peste 20% datorita activitatilor de promovare avute, si cu ajutorul tichetelor de vacanta, a actiunilor de promovare, si a parteneriatelor.

In ansamblu, insa, ministrul Turismului estimeaza ca acest domeniu nu va fi foarte afectat de criza, argumentand cu cresterea de 200% prezenta pe litoral pana acum si cu cresterea turismului in general.

Elena Udrea a fost prezenta sambata in judetul Covasna, unde a participat la Parada Carnatilor si la o actiune de ecologizare in comuna Valea Crisului. Ea se intalneste totodata si cu organizatia PDL din judetul Covasna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.