Politica 22 Mai 2009 03:03
Seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, a prezentat membrilor CSAT, la Palatul Cotroceni, o informare cu privire la inzestrarea Armatei Romane, dupa ce la ultima sedinta CSAT din 28 aprilie, programele de achizitii ale Armatei au fost amanate.
Nici de data asta nu s-a luat o hotarare. Aprobarea documentului s-a amanat pentru viitorul Consiliu, urmand ca, intre timp, sa fie discutata in cadrul Guvernului. Ministrul apararii Mihai Stanisoara a declarat, la inceputul saptamanii, la Parlament, ca prioritatea MApN este initierea programului Multirol, asteptandu-se ca CSAT sa ia o decizie rapida.

“Prioritatea numarul unu este programul multirol, din cele sase programe de inzestrare strategica. Decizia privind viitorul avion multirol se va lua in viitorul CSAT in functie de resursa financiara care este necesara si capacitatile de operare a acestor avioane, la care se adauga mentenanta”, a spus acesta.

Potrivit ministrului Apararii, Mihai Stanisoara, finantarea programului se va realiza prin credite multianuale extrabugetare, conform Ordonantei Guvernului 111 din 2007 cu privire la angajarea de credite.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.