Politica 22 Mai 2009 03:01
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, va decide sa candideze din nou la alegerile prezidentiale din toamna, de teama redeschiderii procesului in dosarul "Flota".
Aceasta afirmatie a fost facuta de fostul sef al statului Emil Constantinescu, si preluata de site-ul InPolitics.ro.

"Romania reprezinta un caz unic in randul tarilor Europei Centrale si de Rasarit, prin aceea ca a ales presedinte un personaj care era trimis in judecata in cel mai grav proces de coruptie din istoria tarii si pentru care exista un rechizitoriu ce putea sa il trimita dupa gratii multi ani", a afirmat Emil Constantinescu.

"Daca nu iesea presedinte, in cateva luni Basescu ar fi putut fi judecat si condamnat la ani grei. Asa, procesul a fost stopat de oamenii infiltrati de servicii in sistemul judiciar, el a avut grija sa numeasca oamenii potriviti in fruntea Justitiei, a DNA si a Parchetului General si totul a fost musamalizat.

Aceasta protectie este, insa, pe cale sa se termine, o data cu mandatul, iar Basescu nu isi permite luxul de a ramane descoperit, deci va candida, chiar de va fi o candidatura a disperarii. Dupa alegeri, daca nu iese din nou presedinte, e aproape sigur ca procesul Flota va fi reluat, iar rezultatele pot fi imprevizibile", acuza fostul presedinte Constantinescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.