Politica 22 Mai 2009 02:49
Autoexilat la Cluj cu norma intreaga la firma, fostul ministru de Interne al Cabinetului Nastase Ioan Rus a vorbit in exclusivitate pentru Cotidianul despre greselile actualului Guvern, cariera sa politica si felul in care si-ar dori sa evolueze partidul in care a ramas un simplu membru.
Cum se vede criza economica din postura dvs.? Simtiti ca va ajuta vreo masura anticriza a guvernului Boc? Puteti sa numiti cativa ministri din guvernul Boc carora le-ati remarcat competenta?

Din mediul privat, criza se vede mult mai clar si provoaca o stare de ingrijorare pe toate fronturile, de la angajatul care se teme pentru locul sau de munca pana la investitorul care isi calculeaza in fiecare zi pierderea. Domeniul auto a inceput sa sufere inca de anul trecut consecintele unor politici gresite, concretizate in taxe aberante care au transformat Romania in cimitirul de masini al Europei. De la 1 mai, companiile mai au o problema, si anume intrarea in vigoare a ordonantei care prevede ca nu mai pot fi deduse costurile cu autovehiculele.

Guvernul trebuie sa inteleaga un lucru, daca pui mai multe juguri pe un bou, el va trage mai greu, nu mai mult. Guvernul are uneori un comportament de vizitiu care sta cu biciul pe economie, dar nici nu potcoveste calul si nici nu cunoaste drumul.

Am incredere in toti ministrii PSD, carora le cunosc foarte bine capacitatea de munca si de decizie. Ilie Sarbu face eforturi sa duca agricultura - un domeniu foarte important pentru economie - intr-o directie pozitiva. In acelasi timp am incredere ca experienta guvernamentala a lui Vasile Blaga va fi pusa in valoare in acest mandat, spre folosul dezvoltarii regionale si al comunitatilor locale. Este dificil azi sa fii Ecaterina Andronescu, dar, datorita puterii ei fantastice de munca si capacitatii de negociere pe care a mai demonstrat-o si in mandatul anterior, am incredere ca va lua cele mai bune decizii pentru Educatie. Din primul moment al mandatului sau in fruntea Externelor, Cristian Diaconescu s-a confruntat cu o cascada de probleme a caror solutionare impunea o expertiza diplomatica de exceptie.

Nu s-a incheiat criza din Gaza ca au inceput cea a gazelor, apoi a romanilor din Italia si, recent, problemele cu Republica Moldova. Cred ca azi este cel mai bun ministru de Externe pe care l-am putea avea si cel mai performant membru al Guvernului Romaniei.



Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.